Táto bravčová polievka je perfektnou kombináciou sladkej a kyslej chuti. Skúste ju a uvidíte sami!
Ingrediencie
- 30 g sušených čínskych húb
- 5 strúčikov cesnaku
- 1 zväzok jarných cibuliek
- 1 cibuľa
- 2 lyžice oleja
- 12 šálok vývaru
- 250 g chudého bravčového mäsa
- 1 lyžica strúhaného zázvoru
- 1 šálka bambusových výhonkov
- 1 lyžica chilli pasty – môžete pridať alebo ubrať podľa chuti
- ½ šálky sójovej omáčky
- ½ šálky ryžového octu
- 1 lyžica cukru
- 2 vajcia
- 2 lyžice kukuričného škrobu
Postup
- Huby uvaríme podľa návodu, nakrájame na tenké prúžky a necháme bokom.
- Vývar nalejeme do hrnca a privedieme do varu. Pridáme nakrájané jarné cibuľky, prelisovaný cesnak, cibuľu a varíme asi 20 minút.
- Medzitým si v panvici rozpálime olej a opečieme na kocky nakrájané bravčové mäso pokiaľ nebude mäkké.
- Do panvice pridáme zázvor, bambusové výhonky, chilli pastu, sójovú omáčku, ocot a cukor.
- Zmes dobre premiešame a nalejeme do vývaru. Potom pridáme huby, vo vode rozmiešaný škrob a varíme na miernom plameni 10 minút.
- Za stáleho miešania pridáme rozšľahané vajcia. Podávame ozdobené jarnou cibuľkou.