Sladký ovocný bochník

Sladký ovocný bochník

Táto banánová buchta nie je nijako zložitá na prípravu a výsledok chutí skvele. Napríklad na posedenie s priateľmi je ideálny.

Ingrediencie:

  • 140 g zmäknutého masla
  • 140 g cukru krupica
  • 2 veľké vajcia
  • 140 g polohrubej múky
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • 2 zrelé banány
  • 50 g cukru múčka
  • 2 – 3 lyžičky vody

Postup:

  • Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a formu na pečenie vyložíme papierom na pečenie (ideálne tortovú).
  • Do misy dáme zmäkčené maslo, smotanu, krupicový cukor a šľaháme, kým nie je zmes našuchorená a ľahučká.
  • Postupne pridáme vajcia a 140 g múky. Šľaháme asi 30 sekúnd.
  • Potom prisypeme zvyšok múky, kypriaci prášok do pečiva a prihodíme roztlačené banány.
  • Dôkladne zamiešame a preložíme do pripravenej formy na pečenie.
  • Vložíme do predhriatej rúry a pečieme zhruba 45 – 50 minút, pričom v polovici pečenia pre istotu skontrolujeme, či už nie je buchta pečená, pretože dĺžka pečenia sa môže líšiť podľa typu použitej formy.
  • Vyberieme z rúry a necháme 10 minút odpočinúť. Potom vyklopíme z formy a dáme vychladnúť na kuchynskú mriežku.
  • Nakoniec si ešte pripravíme polevu zmiešaním práškového cukru a vody. Poleva by mala byť riedka, ale neroztekať sa.
  • Polevu rozotrieme na vychladnutú tortu a ozdobíme sušenými banánovými chipsami alebo plátkami čerstvého banánu.

Tip: Vynikajúca je tiež čokoládová poleva a posyp z nasekaných mandlí či čokoládových hobliniek. Dajú sa použiť napríklad recepty na čokoládové polevy na pečivo .

Brilantný banánový múčnik.
Zdroj: https://www.bbcgoodfood.com

Tip: K tejto buchte sa perfektne hodí čokoládová či citrónová poleva a ako nápoj luxusné domáce kakao.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.