Táto banánová buchta nie je nijako zložitá na prípravu a výsledok chutí skvele. Napríklad na posedenie s priateľmi je ideálny.
Ingrediencie:
- 140 g zmäknutého masla
- 140 g cukru krupica
- 2 veľké vajcia
- 140 g polohrubej múky
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
- 2 zrelé banány
- 50 g cukru múčka
- 2 – 3 lyžičky vody
Postup:
- Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a formu na pečenie vyložíme papierom na pečenie (ideálne tortovú).
- Do misy dáme zmäkčené maslo, smotanu, krupicový cukor a šľaháme, kým nie je zmes našuchorená a ľahučká.
- Postupne pridáme vajcia a 140 g múky. Šľaháme asi 30 sekúnd.
- Potom prisypeme zvyšok múky, kypriaci prášok do pečiva a prihodíme roztlačené banány.
- Dôkladne zamiešame a preložíme do pripravenej formy na pečenie.
- Vložíme do predhriatej rúry a pečieme zhruba 45 – 50 minút, pričom v polovici pečenia pre istotu skontrolujeme, či už nie je buchta pečená, pretože dĺžka pečenia sa môže líšiť podľa typu použitej formy.
- Vyberieme z rúry a necháme 10 minút odpočinúť. Potom vyklopíme z formy a dáme vychladnúť na kuchynskú mriežku.
- Nakoniec si ešte pripravíme polevu zmiešaním práškového cukru a vody. Poleva by mala byť riedka, ale neroztekať sa.
- Polevu rozotrieme na vychladnutú tortu a ozdobíme sušenými banánovými chipsami alebo plátkami čerstvého banánu.
Tip: Vynikajúca je tiež čokoládová poleva a posyp z nasekaných mandlí či čokoládových hobliniek. Dajú sa použiť napríklad recepty na čokoládové polevy na pečivo .
Tip: K tejto buchte sa perfektne hodí čokoládová či citrónová poleva a ako nápoj luxusné domáce kakao.