Sladký pohár s jostou a šľahačkou

Sladký pohár s jostou a šľahačkou

Pripravte si túto delikatesu, ktorá sa stane vašim novým obľúbeným dezertom! Kombinácia josty a vanilkového krému je úplne vynikajúca.

Ingrediencie

  • 300 g josty, bez stopiek
  • 50 g cukru krupica
  • 15ml bezinkové limonády
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 250 ml gréckeho jogurtu bez tuku
  • 30 g práškového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Postup

  1. Jostu, práškový cukor a bezinkovú limonádu dajte do panvice na stredný plameň.
  2. Často miešajte, kým zmes nezačne bublať (asi 5 minút).
  3. Mierne stlmte plameň a 5 minút varte.
  4. Uvarenú jostu nasypte do misky, roztlačte vidličkou a nechajte vychladnúť, než ju dáte do chladničky.
  5. Medzitým ušľahajte vo veľkej mise jogurt, práškový cukor a vanilku do hladka.
  6. Vyšľahajte smotanu, kým nezhustne a neudrží špičky.
  7. Opatrne premiešajte šľahačku s jogurtovou zmesou a neprepracujte.
  8. Keď pyré z josty vychladne, vyberte ho z chladničky a vmiešajte do smotanovej zmesi tak, aby ste vytvorili vlnky.
  9. Rozdeľte do 6 pohárov a pred podávaním nechajte minimálne 20 minút vychladnúť.
Dva poháre plnené krémom a ovocím, ozdobené čerstvou mätou.
www.thedelectablegarden.co.uk

Máme pre vás aj ďalšie recepty na pohár s ovocím v 5 luxusných verziách. Ochutnajte ich všetky!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.