Rozmýšľate, čo si upiecť ku káve alebo na oslavu či návštevu?
Inšpirujte sa našimi receptami na makový závin, z ktorých si určite vyberiete tú svoju obľúbenú variantu.
Nie je to nič náročné a chutiť to bude všetkým maškrtným jazýčkom.
Naše recepty
Cesta môžeme kombinovať s množstvom rôznych plniek. Môžeme kombinovať tvaroh z rôznych druhov ovocia – marhuľami, broskyňami, drobné ovocie, rovnako tak orechy.
Mak a jeho blahodarné účinky na naše zdravie
Na mak existujú dva druhy pohľadu. Jednak sa jedná o liečivú rastlinu – teda drogu a jednak ako potravinu. V maku dominuje logicky tuk, pričom tu prevažujú mastné kyseliny – vínenenasýtené a mononenasýtené. Mak je tiež zdrojom vlákniny a kvalitných bielkovín.
Tento druh rastliny je bohatým zdrojom minerálnych látok, najmä obsahuje vápnik. V prírode zrejme nenájdeme potravinu, ktorá by bola bohatšia na vápnik. Čo sa týka minerálnych látok, obsahuje veľké množstvo horčíka, fosforu a mangánu. Vitamíny sú zastúpené vitamínom E a B.
Teraz už vieme, že mak je naozaj blahodarný na naše zdravie. Inšpirujte sa našimi tipmi na makové náplne nech máte kam siahnuť pri príprave ďalšej makovej dobroty!