Šľahačková buchta

Šľahačková buchta

Vláčna, delikátna, dokonale sladká a rýchlo pripravená. Presne taká je táto bábovka z hrnčeka so šľahačkou. Vychutnajte si tento nadýchaný múčnik a potešte aj svojich blízkych. Uvidíte, že vám nezostane jediný kúsok.

Ingrediencie:

  • 3 hrnčeky zmesi na tortu
  • 1 1/2 hrnčeka zmäknutého neslaného masla
  • 3 hrnčeky cukru múčka
  • 6 stredne veľkých vajec
  • 1 hrnček smotany na šľahanie
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu

Postup:

  • Predhrejeme si rúru na 170 stupňov.
  • Do misy preosejeme múku a zatiaľ odložíme bokom.
  • V inej miske našľaháme maslo s cukrom.
  • Po jednom pridáme vajcia a každé vždy ihneď vmiešame do zmesi.
  • Dôležité je, aby boli všetky vajcia dôkladne zašľahané, inak nebude bábovka dostatočne nadýchaná.
  • Prilejeme vanilkovú esenciu a po lyžiciach múku.
  • Miešame, aby bola zmes hladká.
  • Nakoniec pridáme smotanu na šľahanie a starostlivo premiešame, až vznikne úplne hladké cesto bez žmolkov.
  • Bábovkovú formu vymastíme maslom, vysypeme múkou a vlejeme do nej hotové cesto.
  • Dáme do rúry a pečieme 1 hodinu 30 minút, záleží na type rúry.
  • Dobré je, keď bábovku po hodine a štvrť skontrolujeme špajdľou v strednej časti, či je prepečená alebo ešte potrebuje čas.
  • Vyberieme z rúry a odstavíme na kuchynskú linku, aby bábovka úplne vychladla.
  • Akonáhle je bábovka studená, môžeme ju vyklopiť a pocukrovať.
Jemný múčnik so šľahačkou bez váženia.
Zdroj: https://www.ruchiskitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.