Šľahačková torta

Šľahačková torta

Táto čokoládová torta so šľahačkou je perfektný spôsob, ako osláviť akúkoľvek udalosť. Ľahký harlekýn torta je dokonalou kombináciou nadýchaného korpusu a krémovej šľahačky.

Na korpus

  1. 6 vajec
  2. 2 lyžice horúcej vody
  3. 6 lyžíc práškového cukru
  4. 2 lyžičky prášku do pečiva
  5. 6 lyžíc polohrubej múky

Na parížsku šľahačku

  1. 350 ml vysokopercentnej smotany
  2. 40 g cukru
  3. 40 g kakaa
  4. 50 g kvalitnej čokolády

Na bielu šľahačku

  1. 400 ml smotany na šľahanie
  2. 2 stužovače do šľahačky
  3. Cukor kryštál

Postup

  1. Deň vopred si pripravíme parížsku šľahačku
  2. Vysokopercentnú smotanu si zvaríme s cukrom, kakaom a čokoládou
  3. Keď sa nám zmes zvarí, prelejeme ju do misky, prekryjeme potravinárskou fóliou a dáme do chladničky
  4. Druhý deň si predhrejeme rúru na 160 stupňov
  5. Tortovú formu si vyložíme papierom na pečenie alebo si ju vymažeme maslom a vysypeme múkou
  6. Oddelíme si bielky od žĺtkov
  7. Žĺtky si vyšľaháme do nadýchanej peny spoločne s cukrom a teplou vodou
  8. Bielky si so štipkou soli vyšľaháme do pevného snehu
  9. K žĺtkovej zmesi pridáme olej, kakao a vyšľahané bielky
  10. Nakoniec pridávame múku a všetko spoločne premiešame
  11. Cesto potom prelejeme do pripravenej tortovej formy a vložíme do rúry
  12. Korpus pečieme približne 30 minút, ale priebežne ho kontrolujeme špajdľou
  13. Potom korpus vyberieme z rúry a necháme ho chvíľu vo forme chladnúť
  14. Korpus vyberieme na mriežku a necháme ho úplne vychladnúť
  15. Medzitým si dorobíme a pripravíme šľahačky
  16. Vychladnú parížsku šľahačku, vyberieme z chladničky a vyšľaháme ju do nadýchaného krému
  17. To isté urobíme s klasickou smotanou na šľahanie, do nej ale pridáme oba stužovače
  18. Vychladnutý korpus prekrojíme na pol
  19. Spodný diel korpusu potrieme dostatočným množstvom parížskej šľahačky a priklopíme ho druhou časťou
  20. Parížskou šľahačkou potom potrieme celý povrch torty
  21. Vrchnú časť torty ozdobíme pripravenou bielou šľahačkou a môžeme podávať
Nadýchaný korpus s dvoma druhmi šľahačky a kvalitnou čokoládou.
Zdroj: stephaniessweets.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.