Slaná kysnutá bábovka s orieškami

Slaná kysnutá bábovka s orieškami

Máte radi kysnuté koláče a buchty v slanej podobe? Potom rozhodne ochutnajte túto slanú kysnutú orechovú bábovku. Prekvapí lahodnou chuťou a jemnosťou.

Ingrediencie:

  • 375 g polohrubej múky
  • 80 g masla
  • 1 vrecko sušeného droždia
  • 200 ml mlieka
  • 1 vajce
  • 2 lyžičky soli
  • 100 g vlašských orechov
  • 150 g nakrájanej údené škvarené slaniny

Postup:

  • Mlieko zahrejeme av polovici rozpustíme instantné droždie.
  • Do misy nasypeme múku, utvoríme v nej jamku a rozbijeme do nej vajcia.
  • Osolíme a premiešame spolu s polovicou ohriateho mlieka bez droždia.
  • Cesto je potrebné hniesť minimálne 15 minút.
  • Pridáme zmäknuté maslo a kvások.
  • Dôkladne spracovávame tak dlho, až sa cesto prestane lepiť na ruky.
  • Hotové cesto zakryjeme a odložíme na teplé miesto, aby mohlo kysnúť.
  • V horúcej panvici zmiešame kúsky slaniny s orechmi, necháme opiecť a pridáme do cesta.
  • Bábovkovú formu vymastíme a nalejeme do nej cesto.
  • Necháme znova kysnúť, aby cesto dosiahlo okraje formy.
  • Vložíme do rúry, ktorú sme si predtým predhriali na 200 °C.
  • Pečieme zhruba 50 minút, prípadne o niečo dlhšie, keď bude ešte cesto nedopečené v strednej časti.
Buchta z kvasníc s orechmi.
Zdroj: https://www.vinsalsace.com/

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.