Slaná torta

Slaná torta

Pre tých, ktorí neoplývajú láskou k sladkostiam, máme úžasný tip na slanú dobrotu, po ktorej sa len zapráši.

Ingrediencie

  • 6 vajec
  • 150 g masla (zmäkčeného)
  • 140 g múky
  • 1 vrecúško prášku do pečiva
  • 140 g syra Gruyere (nastrúhaného – môžete zvoliť iný typ syra podľa chuti)
  • 150 g šunky (nakrájané na kocky)
  • 60 g horčica
  • 1 zväzok petržlenu
  • soľ
  • korenie

Postup

  • Umyte a nakrájajte petržlen. Následne ju zmiešajte s maslom, horčicou, vajcom, soľou a čiernym korením.
  • Pred spracovaním do cesta primiešajte múku s práškom do pečiva.
  • Potom pridajte nastrúhaný syr a nakrájanú šunku. Všetko dobre premiešajte.
  • Zmes preložte do tortovej formy a pečte, v predhriatej rúre, na 180 ° C, a to po dobu 35 minút.
  • Hotový pokrm môžete servírovať teplý, ale skvele chutí aj za studena.

Slaný koláč z vajec, šunky a petržlenovej vňate.
zdroj: cahierdegourmandises.fr

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.