Slaná torta so syrom

Slaná torta so syrom

Nemysleli ste si, že zvládnete recept na suflé? Vyskúšajte tento jednoduchý recept na jeho slanú verziu, ktorý je popisovaný krok za krokom, a vychutnajte si ho v celej svojej kráse.

Čo budeme potrebovať

  1. 50 g masla (plus navyše na vymazanie)
  2. 25 g strúhanky
  3. 50 g hladkej múky
  4. Lyžička horčica
  5. 300 ml mlieka
  6. 4 bielky
  7. 4 žĺtky
  8. 100 g strúhaného extra silného čedaru (dobre sa hodí aj niva, kozí syr a údené syry)

Postup

  1. Rúru zohrejeme na 200 stupňov a na prostrednú priečku položíme plech na pečenie
  2. Misky na suflé bohato vymastíme maslom, a potom prisypeme strúhanku a miskami otáčame, aby bolo maslo rovnomerne obalené strúhankou
  3. Prebytočnú strúhanku vyklopíme a dáme jej preč
  4. Na prípravu hustej bielej omáčky si na panvici rozpustíme na strednú teplotu maslo
  5. Potom vmiešame múku a horčicu
  6. Za stáleho miešania varíme asi 1 minútu
  7. Hrniec zložíme z platne a postupne vmiešame mlieko
  8. Pred pridaním ďalšej porcie mlieka ho dôkladne premiešame
  9. Vrátime ho späť na platňu a neustále ho asi 10 minút miešame, kým nezhustne
  10. Prelejeme ju do misky a necháme úplne vychladnúť
  11. Vajcia rozklepneme a oddelíme bielky od žĺtkov
  12. Bielky dáme do čistej misy a žĺtky vmiešame do cesta
  13. Do cesta vmiešame aj čedar a dobre okoreníme
  14. Čistým šľahačom ušľaháme bielky, kým sa nevytvoria tuhé snehové špičky
  15. Potom za pomocou lyžice, bielky vmiešame do syrového cesta
  16. Lyžicou nalejeme cesto zmes do misiek
  17. Misky položíme na plech a pečieme 25–30 minút, kým nie je vršok cesta zlatistý, nakysnutý a mierne sa hýbe
  18. Ihneď podávame
Krehká slaná torta z parmezánu a ďalšieho syra ako je čedar.
Zdroj: thekitchykitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.