Torty naslané, majú svoje osobité kúzlo. Keď sú navyše pripravované z obľúbených ingrediencií, chutia dvojnásobne. Ostatne sendvičový chlieb je vždy zárukou pre vynikajúci pokrm. Skvelé sú napríklad zapečené toasty .
Ingrediencie:
- 2 balenia toastového chleba (môže byť svetlý aj tmavý, záleží, čo máme radšej)
- 700 g smotanového syra
- 800 ml kyslej smotany (najlepšie 20 %)
- 100 g majonézy
- 4 vajcia natvrdo
- 300 g nastrúhanej bravčovej šunky
- 8 nakladaných/sterilovaných uhoriek
- 150 – 200 g strúhaného syra (napr. gouda)
- 1 červená paprika
- 1 balenie olív
- Šalát na ozdobu (ľadový, LolloBiondo atď.)
Postup:
- Dohromady budeme potrebovať 32 plátkov chleba, ktoré si rozdelíme do 4 vrstiev, 3 radov a 8 kusov pre každú vrstvu.
- Na doštičku ako základ rozložíme 4 x 2 plátky chleba.
- V mieste zmiešame smotanový syr, majonézu a kyslú smotanu.
- Potrieme prvú vrstvu na chleby, ale tak aby bola celá plocha pokrytá zmesou, ale nie veľmi vysoká vrstva.
- Nastrúhame varené vajcia a pokryjeme nimi vrstvu smotany a syra.
- Jeden po druhom natrieme ďalších 8 plátkov zmesí a natretou stranou položíme na vrstvu vajec.
- Vždy musíme pokladať tesne vedľa seba, aby sa neutvorila žiadna medzera.
- Akonáhle dolepíme posledný chlieb, natrieme opäť celú plochu syrovou zmesou.
- Na túto vrstvu si nastrúhame nakladané uhorky a rozprestrieme po celej ploche.
- Rovnako ako predtým potrieme jeden chlieb po druhom a tou stranou potom položíme na uhorky.
- Znovu všetky chleby natrieme a pokryjeme nastrúhanou šunkou a pokrájanými olivami.
- Opäť opakujeme rovnaký postup s priklopením natretých chlebov na šunkovú vrstvu.
- Zostávajúcou syrovou zmesou potrieme poslednú vrstvu a tiež jednotlivé strany torty.
- Povrch posypeme nastrúhaným syrom.
- Takto pripravenú tortu uložíme do chladničky a necháme do druhého dňa vychladiť a naležať.
- Pred servírovaním je potrebné ešte urobiť posledné úpravy a dozdobiť.
- Po stranách naaranžujeme šalát a na povrch očistenú a nakrájanú červenú papriku.
- Torta je veľký, takže sa hodí pre väčší počet stravníkov.