Veľakrát sa nám stane, že dorazíme domov o niečo skôr a dostaneme chuť si niečo upiecť. Sladké na noc, ale nie je najlepší nápad, preto nie je na škodu, skúsiť jednoduchý, a hlavne rýchly slaný variant. Táto bábovka z oleja je veľmi lahodná a vláčna. Určite sa k nej budete radi vracať.
Ingrediencie:
- 3 listy čerstvého mangoldu
- 1 hrsť delených sušených paradajok
- 1 hrnček tvarohu
- 1 hrnček polohrubej múky
- 1 vrecúško kypriaceho prášku do pečiva
- 3 vajcia
- 5 lyžíc olivového oleja
- Soľ podľa chuti
- Štipka korenia
Postup:
- Rúru si predhrejeme na 160 stupňov a zároveň formu vymažeme olejom.
- Do jednej misy dáme všetky suché ingrediencie a premiešame.
- Potom vezmeme inú misu, rozklepneme do nej vajcia, prilejeme olej a našľaháme.
- Po častiach primiešame suchú zmes a dáme pozor, aby sa neutvorili hrudky.
- Hotové cesto nalejeme do bábovkovej formy a uhladíme.
- Necháme piecť asi 50 minút, ale priebežne bábovku kontrolujeme.
- Kôrka musí byť chrumkavá a zlatohnedá, aby nebola vo vnútri surová.
- Prepečenie skontrolujeme špajdľou v strednej časti.
- Po upečení vyklopíme a rovno podávame.
- Bábovka sa dá konzumovať teplá aj za studena.