Slaná tvarohová bábovka s olejom

Slaná tvarohová bábovka s olejom

Veľakrát sa nám stane, že dorazíme domov o niečo skôr a dostaneme chuť si niečo upiecť. Sladké na noc, ale nie je najlepší nápad, preto nie je na škodu, skúsiť jednoduchý, a hlavne rýchly slaný variant. Táto bábovka z oleja je veľmi lahodná a vláčna. Určite sa k nej budete radi vracať.

Ingrediencie:

  • 3 listy čerstvého mangoldu
  • 1 hrsť delených sušených paradajok
  • 1 hrnček tvarohu
  • 1 hrnček polohrubej múky
  • 1 vrecúško kypriaceho prášku do pečiva
  • 3 vajcia
  • 5 lyžíc olivového oleja
  • Soľ podľa chuti
  • Štipka korenia

Postup:

  • Rúru si predhrejeme na 160 stupňov a zároveň formu vymažeme olejom.
  • Do jednej misy dáme všetky suché ingrediencie a premiešame.
  • Potom vezmeme inú misu, rozklepneme do nej vajcia, prilejeme olej a našľaháme.
  • Po častiach primiešame suchú zmes a dáme pozor, aby sa neutvorili hrudky.
  • Hotové cesto nalejeme do bábovkovej formy a uhladíme.
  • Necháme piecť asi 50 minút, ale priebežne bábovku kontrolujeme.
  • Kôrka musí byť chrumkavá a zlatohnedá, aby nebola vo vnútri surová.
  • Prepečenie skontrolujeme špajdľou v strednej časti.
  • Po upečení vyklopíme a rovno podávame.
  • Bábovka sa dá konzumovať teplá aj za studena.
Pikantná torta s tvarohom, mangoldom a paradajkami.
Zdroj: https://www.foodand.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.