Slaná zemiaková torta

Slaná zemiaková torta

Vizuálne aj chuťovo veľmi zaujímavá a nevšedná pochúťka, ktorá zachutí nielen vám, ale aj vašej návšteve. Ideálne aj pre oslavy a večierky.

Ingrediencie:

  • 100 g zemiakov
  • 200 g tvrdého syra
  • 150 g šunky
  • 100 g tvrdej salámy
  • 50 g strúhaného parmezánu
  • 30 g masla
  • 2 vajcia
  • strúhanka
  • štipka muškátového orieška
  • soľ, korenie podľa chuti

Postup:

  1. Zemiaky uvarte v osolenej vode domäkka, zlejte, olúpte a roztlačte alebo rozmixujte do podoby pyré.
  2. Vložte do misy a pridajte vajcia, maslo, nastrúhaný parmezán, muškátový oriešok, soľ a korenie.
  3. Miešajte, kým nevznikne jednoliate cesto.
  4. Tortovú formu vymažte maslom, vysypte strúhankou a naplňte polovicou zemiakového cesta.
  5. Potom striedavo pokladajte plátky šunky, salámy a syra.
  6. Prelejte zvyšným zemiakovým cestom a starostlivo uhlaďte.
  7. Povrch koláča posypeme parmezánom a strúhankou.
  8. Pečte v rúre predhriatej na 180 °C asi 50 až 55 minút.
  9. Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
Slaná torta zo zemiakov, šunky, salámy a syra.
zdroj: suedtirolermich.com

Máte radi slané torty? Okrem zemiakov, údenín a syra si ich môžete pripraviť v mnohých ďalších variantoch, s cuketou, špenátom či sušenými paradajkami. Načerpajte inšpiráciu z našich receptov torty naslano !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.