Slané buchty naplnené syrom a cibuľkou

Slané buchty naplnené syrom a cibuľkou

Buchty z chlebového cesta so zmesou syra a restovanej cibuľky môžu byť nielen nevšednou večerou, ale aj skvelým jedlom na výlet. Navyše chlebové pečivo nielen skvele chutí, ale pri pečení aj krásne prevonia váš byt.

Ingrediencie:

  • 500 g chlebovej múky
  • 300 ml vlažnej vody
  • 120 g strúhaného syra
  • 1 cibuľa nakrájaná na tenké plátky
  • 1 PL a 2 čajové lyžičky oleja
  • 1 a 1/2 čajovej lyžičky sušeného droždia
  • 1 a 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1 čajová lyžička cukru
  • 1 čajová lyžička sušených byliniek

Postup:

  1. Droždie rozmiešajte v troche vlažnej vody s cukrom a nechajte 10 minút odpočinúť.
  2. Múku, soľ a bylinky premiešajte v mise.
  3. Pridajte kvások, zvyšok vody a jednu polievkovú lyžicu oleja.
  4. Všetko dôkladne premiešajte a vypracujte na hladké a nelepivé cesto.
  5. Následne cesto prekryte utierkou a nechajte kysnúť na teplom mieste až do okamihu, keď cesto zdvojnásobí svoj objem.
  6. Medzitým si na dvoch čajových lyžičkách olejok orestujte nakrájanú cibuľku dozlatista.
  7. Po vykysnutí cesto rozdeľte na deväť rovnako veľkých dielov.
  8. Z každého dielu vytvarujte placku a do jej stredu následne vložte lyžičku osmaženej cibuľky a trochu strúhaného syra.
  9. Z placky následne vytvorte malý bochník alebo buchtičku.
  10. Buchty položte na plech vystlaný papierom na pečenie a nechajte ešte približne 30 minút kysnúť.
  11. V medziobdobí si predhrejte rúru na 180 °C.
  12. Pred vložením do rúry bochníčky posypte zvyšným syrom.
  13. Pečte približne 15-20 minút.
Pečivo z chlebového cesta naplnené syrom a cibuľkou
zdroj: thebreadkitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.