Buchty z chlebového cesta so zmesou syra a restovanej cibuľky môžu byť nielen nevšednou večerou, ale aj skvelým jedlom na výlet. Navyše chlebové pečivo nielen skvele chutí, ale pri pečení aj krásne prevonia váš byt.
Ingrediencie:
- 500 g chlebovej múky
- 300 ml vlažnej vody
- 120 g strúhaného syra
- 1 cibuľa nakrájaná na tenké plátky
- 1 PL a 2 čajové lyžičky oleja
- 1 a 1/2 čajovej lyžičky sušeného droždia
- 1 a 1/2 čajovej lyžičky soli
- 1 čajová lyžička cukru
- 1 čajová lyžička sušených byliniek
Postup:
- Droždie rozmiešajte v troche vlažnej vody s cukrom a nechajte 10 minút odpočinúť.
- Múku, soľ a bylinky premiešajte v mise.
- Pridajte kvások, zvyšok vody a jednu polievkovú lyžicu oleja.
- Všetko dôkladne premiešajte a vypracujte na hladké a nelepivé cesto.
- Následne cesto prekryte utierkou a nechajte kysnúť na teplom mieste až do okamihu, keď cesto zdvojnásobí svoj objem.
- Medzitým si na dvoch čajových lyžičkách olejok orestujte nakrájanú cibuľku dozlatista.
- Po vykysnutí cesto rozdeľte na deväť rovnako veľkých dielov.
- Z každého dielu vytvarujte placku a do jej stredu následne vložte lyžičku osmaženej cibuľky a trochu strúhaného syra.
- Z placky následne vytvorte malý bochník alebo buchtičku.
- Buchty položte na plech vystlaný papierom na pečenie a nechajte ešte približne 30 minút kysnúť.
- V medziobdobí si predhrejte rúru na 180 °C.
- Pred vložením do rúry bochníčky posypte zvyšným syrom.
- Pečte približne 15-20 minút.