Čo budeme potrebovať
- 10 plátkov slaniny
- 150 ml cmar
- 2 vajcia
- 3 lyžice javorového sirupu
- lyžička vanilkového extraktu
- 150 g hladkej múky
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 1 lyžička jedlej sódy
- štipka soli
- 50 g rozpusteného masla
Postup
- Na rozpálenej panvici si do chrumkava opečieme slaninu
- Z každej strany jej opekáme približne 1 – 2 minúty
- Potom ju necháme vychladnúť a nakrájame ju na malé kocky
- Vo veľkej mise zmiešame cmar, vajcia, javorový sirup a extrakt z vanilky
- V druhej mise zmiešame múku, prášok do pečiva, jedlú sódu a soľ
- Potom zmiešame mokré a suché ingrediencie a pridáme rozpustené maslo
- V ceste nesmú byť hrudky
- Do cesta pridáme nakrájanú slaninu a premiešame
- Na nepriľnavej panvici rozpustíme maslo a začneme pomaly opekať lievance
- Lievance z každej strany pečieme približne 1 – 2 minúty
Lievance pri podávaní môžeme prekladať opečenou slaninou a preliať javorovým sirupom.