Toto pistáciové pečivo je dokonale mäkké, extra chutné, jemne medové a tak akurát sladké. Uvidíte, že si ich zamilujete a nebudete sa ich môcť nabažiť.
Ingrediencie:
- 1 hrnček masla
- 1/2 hrnčeka hnedého cukru
- 1/4 hrnčeka krupicového cukru
- 1/2 hrnčeka medu
- 1 vajce
- 1 polievková lyžica vanilkového extraktu
- 1 lyžička hrubej morskej soli
- 2 1/2 hrnčeka hladkej múky
- 1 lyžička jedlej sódy
- 1 hrnček nasekaných pistácií
- 1 hrnček bielych čokoládových lupienkov
- Hrubá morská soľ na ozdobu
Postup:
- Pripravíme si stredne veľký hrniec, rozpustíme v ňom maslo a privedieme do varu.
- Akonáhle sa maslo varí a začína cca behom 5 minút hnednúť, premiešame ho a počkáme, až zmení svoju farbu na tmavo jantárovú.
- Potom odstránime maslo z platne a necháme ho 20 až 30 minút vychladnúť.
- Predhrejeme si rúru na 180 stupňov a plech vyložíme papierom na pečenie.
- Keď maslo vychladne, preložíme ho do nádoby kuchynského robota, prisypeme k nemu hnedý aj krupicový cukor a miešame na strednú rýchlosť po dobu 1 minúty.
- Pridáme med, vajcia, vanilkový extrakt, morskú soľ a jedlú sódu. Necháme miešať ďalšiu minútu, aby sa všetko premiešalo.
- Znížime rýchlosť a prisypeme múku. Zamiešame a prihodíme pistácie aj biele čokoládové lupienky. Naposledy dôkladne premiešame.
- Pomocou lyžice tvoríme kopčeky na plech zhruba 3 cm od seba. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme cca 8 minút, kým nie sú okraje zlatisté.
- Hotové vyberieme z rúry a odložíme asi na 5 minút. Až potom ich preložíme na kuchynskú mriežku, kde ich necháme vychladnúť.
- Kto chce, môže ešte pred servírovaním posypať hrubou morskou soľou, ale nie je to nutnosť.
Tip: Ak chcete toto pistáciové pečivo trochu spestriť, polejte ho čokoládovou polevou a posypte morskou soľou. Je to tiež vynikajúce, aj keď skvele chutí aj len tak obyčajne.