Pokiaľ máte skôr radšej muffiny na slano, vyskúšajte tento recept na špenátové muffiny.
Ingrediencie
- 300 g anglickej slaniny nakrájanej na rezančeky
- 200 g mladého špenátu alebo otrhaných mladých žihľav
- 250 g hladkej múky
- 1 lyžičku soli
- 2 lyžičky kypriaceho prášku
- 1/2 lyžičky jedlej sódy
- 80 g zrelého čedaru (nastrúhaného nahrubo)
- 2 vajcia
- 75 g masla rozpusteného a vychladnutého
- 250 ml cmar
- pažítka – malý zväzok nasekaný
Postup
- V mise zmiešame múku, soľ, kypriaci prášok, jedlú sódu a väčšinu syra.
- V druhej miske si prešľaháme vajcia, rozpustené maslo a cmar. Prilejeme k suchým prísadám a krátko premiešame, len aby sa cesto zmiešalo.
- Primiešame vychladnutú opečenú slaninu, sparený (vylisovaný) špenát nakrájaný na hrubo a pažítku najemno.
- Cesto vkladáme do formy na muffiny (jednu veľkú lyžicu) vyloženú štvorčekom papiera na pečenie.
- Posypeme zvyšným syrom a pečieme vo vyhriatej rúre na 180-200 ° C 20 minút dozlatista, až špajľu zapichnutú do stredu vytiahnete čistú.
- Po upečení môžete muffiny potrieť olejom, aby sa krásne leskli.
Plnka nesmie počas veľkonočných sviatkov chýbať. Máme pre vás tie najlepšie recepty na veľkonočnú plnku , ktorú pohostíte celú rodinu!