Dali by ste si niečo dobré, originálne a hlavne nie sladké?
Vyskúšajte naše recepty na slané pečivo!
Nahraďte lekvár, tvaroh, mak či orechy syrom, zeleninou, hubami aj mäsom.
Výsledok vás milo prekvapí.
Rozmanité rohlíčky, taštičky, košíčky, záviny aj buchty sú skvelým variantom aj pre rodinné oslavy a večierky s priateľmi.
Naše recepty
Jednotlivé kroky prípravy môžete vidieť aj prostredníctvom videoreceptu!
Tipy a triky na to najlepšie plnené pečivo
Plnené pečivo je možné pripraviť z rôznych typov cesta. Najčastejšie sa samozrejme pre svoju jednoduchosť používa predovšetkým cesto lístkové, ale rovnako dobre môžete použiť aj cesto kysnuté či zemiakové. Z hľadiska náplní záleží iba na vašej fantázii. Ak dávate prednosť vegetariánskym pokrmom, kombinujte rôzne druhy zeleniny so syrom a rozmanitým korením, ktoré pokrmu dodá chuť aj vôňu.
Plnené pečivo možno ale samozrejme naplniť aj rozmanitými typmi údenín a mäsa, predovšetkým mletého. Pokiaľ potrebujete inšpiráciu, načerpať ju môžete najmä v talianskej kuchyni. Nájdete tu najrôznejšie plnené focaccie, colzoni, cestini a ďalšie pochúťky, ktoré si môžete doma pripraviť.