Slané pečivo s nivou

Slané pečivo s nivou

Niva s čerstvým rožkom či žemľou je pre mnohých gurmánskym zážitkom sama o sebe. Tento recept originálnym spôsobom spája 2 v 1.

Ingrediencie:

  • 500 g múky
  • 200 g syra niva
  • 30 g čerstvého droždia
  • 150 g vody
  • 100 g masla
  • 8 g soli
  • 1 vajce

Postup:

  1. V malej miske si pripravte kvások
  2. Na doske si z múky urobte kopček s jamkou uprostred, do ktorého následne pridajte najemno nastrúhanú nivu, soľ, rozpustené maslo, vodu a kvások.
  3. Všetko rukami dôkladne spracujte do podoby hladkého cesta.
  4. Následne nechajte cesto na doske prekryté utierkou približne 50 minút kysnúť.
  5. Po vykysnutí cesto rozvaľkajte na obdĺžnik približne jeden a pol centimetra vysoký.
  6. Z tohto obdĺžnika potom nožom vykrájate štvrťce, obdĺžniky, trojuholníky či ďalšie tvary.
  7. Tieto tvary umiestnite na papier na pečenie vyložený plech a nechajte ešte chvíľku kysnúť.
  8. Vložte do rúry predhriatej na 180 ° C a pečte približne 20-25 minút dozlatista.
Pečivo vyrobené z nivy, múky a soli
zdroj: yummly.com

Najrôznejšie slané pochúťky môžete pri konzumácii namáčať v rozmanitých omáčkach. Inšpirujte sa našimi receptami na obľúbené dipy !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.