Slané sušienky s parmezánom

Slané sušienky s parmezánom

Zmes parmezánu a byliniek robí z týchto sušienok nielen chuťový, ale aj jedinečný aromatický zážitok. Zatvorte oči a budete si prepadať ako v slnečnom Taliansku.

Ingrediencie:

  • 1 šálka múky
  • 1/2 šálky strúhaného parmezánu
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1/2 čajovej lyžičky sušeného mletého cesnaku
  • 1/2 čajovej lyžičky oregana
  • 1/4 čajovej lyžičky petržlenovej vňate
  • 4 PL masla
  • 1/4 šálky mlieka

Postup:

  1. Predhrejte si rúru na 180°C.
  2. V miske zmiešajte všetky suché ingrediencie, teda múku, parmezán, bylinky a korenie.
  3. Premiešajte a pridajte zmäknuté maslo a mlieko.
  4. Spracujte do podoby cesta, ručne alebo je možné použiť aj vhodný kuchynský robot.
  5. Následne cesto premiestnite na dosku, rozvaľkajte na obdĺžnik a pomocou noža či vykrajovačov na vianočné pečivo vykrájajte rôzne tvary.
  6. Slané sušienky následne premiestnite na plech s papierom na pečenie a pečte približne 15-20 minút dozlatista.

Vo vzduchotesnom obale vám toto slané pečivo ľahko vydrží tri a štyri dni.

Slané parmezánové krekry
zdroj: kitchenathoskin.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.