Slaný cuketový koláč

Slaný cuketový koláč

Vyskúšajte tento jedinečný slaný koláč s cuketou a červenou cibuľkou. Cuketa dodá vášmu koláču dostatok vitamínov a minerálov.

Ingrediencie na cesto

  • 230 g hladkej múky
  • 100 g masla
  • 1 vajce
  • 3 lyžice vlažnej vody
  • štipka soli

Ingrediencie na náplň

  • 1 menšia cuketa (250 g)
  • 200 g syra ricotta
  • 1 smotana na šľahanie 31%
  • 3 vajcia
  • 1 červená cibuľa
  • 3 lyžice pažítky
  • soľ, korenie

Postup na cesto

  • Do múky nasypeme štipku soli, premiešame a pridáme maslo.
  • Pokiaľ je maslo stuhnuté z chladničky, postrúhame ho do múky pomocou hrubej strany strúhadla.
  • Pridáme vajcia a rukami všetko zmiešame.
  • Vznikne nám omrvinka, ktorú pomocou lyžíc vlažnej vody spojíme v cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do chladničky aspoň na hodinu odpočinúť.
  • Cesto vytiahneme z chladničky a rozvaľkáme.
  • Vložíme do koláčovej formy s priemerom 27 cm, na niekoľkých miestach poprepichujeme vidličkou, aby sa cesto pri pečení nenafukovalo.
  • Z toho istého dôvodu naň položíme alobal, na ktorý nasypeme akúkoľvek surovú (nevarenú) strukovinu či ryžu, ktorú máme po ruke.
  • Predpekáme v rúre na 180 ° C asi 10 minút.

Postup na náplň

  • Zmiešame vajcia so smotanou, rozšľaháme.
  • Pridáme ricottu, soľ, korenie, nakrájanú pažítku a všetko poriadne premiešame.
  • Cuketu a cibuľu umyjeme a oboje nakrájame na kolieska.
  • Potom čo sa nám cesto predpečie, vytiahneme ho, odstránime z neho alobal so záťažou (strukoviny, ryža) a rúru nevypíname, pretože ju vzápätí použijeme.
  • Na cesto nalejeme pripravenú ricottovú náplň a následne poukladáme plátky cukety a cibule.
  • Vložíme späť do rúry a pečieme pri existujúcich 180 ° C ďalších 30 minút.
Koláč na slano s plátkami cukety.
Zdroj: pillsbury.com

Ak chcete vyskúšať na začiatku spomínanú pizzu , navštívte naše ďalšie recepty.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.