Vyskúšajte tento jedinečný slaný koláč s cuketou a červenou cibuľkou. Cuketa dodá vášmu koláču dostatok vitamínov a minerálov.
Ingrediencie na cesto
- 230 g hladkej múky
- 100 g masla
- 1 vajce
- 3 lyžice vlažnej vody
- štipka soli
Ingrediencie na náplň
- 1 menšia cuketa (250 g)
- 200 g syra ricotta
- 1 smotana na šľahanie 31%
- 3 vajcia
- 1 červená cibuľa
- 3 lyžice pažítky
- soľ, korenie
Postup na cesto
- Do múky nasypeme štipku soli, premiešame a pridáme maslo.
- Pokiaľ je maslo stuhnuté z chladničky, postrúhame ho do múky pomocou hrubej strany strúhadla.
- Pridáme vajcia a rukami všetko zmiešame.
- Vznikne nám omrvinka, ktorú pomocou lyžíc vlažnej vody spojíme v cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do chladničky aspoň na hodinu odpočinúť.
- Cesto vytiahneme z chladničky a rozvaľkáme.
- Vložíme do koláčovej formy s priemerom 27 cm, na niekoľkých miestach poprepichujeme vidličkou, aby sa cesto pri pečení nenafukovalo.
- Z toho istého dôvodu naň položíme alobal, na ktorý nasypeme akúkoľvek surovú (nevarenú) strukovinu či ryžu, ktorú máme po ruke.
- Predpekáme v rúre na 180 ° C asi 10 minút.
Postup na náplň
- Zmiešame vajcia so smotanou, rozšľaháme.
- Pridáme ricottu, soľ, korenie, nakrájanú pažítku a všetko poriadne premiešame.
- Cuketu a cibuľu umyjeme a oboje nakrájame na kolieska.
- Potom čo sa nám cesto predpečie, vytiahneme ho, odstránime z neho alobal so záťažou (strukoviny, ryža) a rúru nevypíname, pretože ju vzápätí použijeme.
- Na cesto nalejeme pripravenú ricottovú náplň a následne poukladáme plátky cukety a cibule.
- Vložíme späť do rúry a pečieme pri existujúcich 180 ° C ďalších 30 minút.
Ak chcete vyskúšať na začiatku spomínanú pizzu , navštívte naše ďalšie recepty.