Tradičný quiche pripravovaný zo smotany a šunky vás a vaše okolie určite očarí svojou dokonalou chuťou.
Ingrediencie na cesto
- 180g hladkej múky
- 1/2 ČL soli
- 125g masla
- 1 veľké vajcia
Ingrediencie na náplň
- 200g akejkoľvek šunky alebo slaniny
- 50g syra gouda alebo ementálu
- 400ml smotany
- 3ks vajec
- štipka mletého muškátového orieška, soľ, korenie
Postup
- V mise zmiešajte múku spolu so štipkou soli, vmasírujte maslo, kým nezískate jemnú štruktúru ako pri strúhanke.
- Pridajte vajcia, aby sa ingrediencie spojili a vytvorili pevné cesto, potom nechajte 30 minút v chladničke.
- Cestom vyložte formu s priemerom 27 cm, podpichnite vidličkou a predpečte cesto koláča pri 180 ° C po dobu 10-15 minút.
- Na panvici opražte šunku alebo slaninu, odlejte všetku tekutinu, ktorá vyteká, a potom pokračujte v vyprážaní (4min).
- Na dno koláčovej krusty rozprestrite osmaženú údeninu.
- V mise rozšľahajte smotanu s tromi vajcami a pridajte štipku mletého muškátového orieška, soli a korenia.
- Nalejte smotanovú náplň do koláčovej krusty, hore posypte syrom a dajte piecť.
- Pečte pri 190 °C asi 25 minút alebo dozlatista.
- Nakoniec nechajte quiche odpočinúť po dobu 4-5 minút, potom vyberte z formy a podávajte.