Slaný rybí koláč

Slaný rybí koláč

Rybí koláč nemusí znamenať hneď znamenať ťažké jedlo, ktoré vás zasýti, tak že ešte na druhý deň nemáte hlad. Tento recept s ostriežom v ľahkom, chrumkavom ceste doplnený o plnku z paradajok a jemnej šľahačky, si vychutnáte plnými sústami a zostane vám miesto aj na niečo sladké.

Čo budeme potrebovať

  • 100 g masla
  • Cibuľa (nakrájaná nadrobno)
  • Cibuľka feniklu (nakrájaná nadrobno)
  • Strúčik cesnaku (jemne nasekaný)
  • Lyžica paradajkového pretlaku
  • 200 ml bieleho vína
  • 400 g plechovky nakrájaných paradajok
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 300 g filétov z morského ostrieža (zbavených kože a nakrájaných na veľké kúsky)
  • 250 g halibuta (zbaveného kože a nakrájaného na veľké kúsky)
  • 200 g surových kreviet
  • Hrsť petržlenu (nasekaná)
  • 2 lyžice nasekaného estragónu
  • Balenie lístkového cesta

Postup

  • 25 g masla rozohrejeme vo veľkom hrnci, tak aby začalo peniť
  • Pridáme cibuľu a fenikel a varíme asi 10 minút, kým nie sú mäkké a nezosklovatí
  • Vmiešame cesnak a varíme ešte 1 minútu
  • Pridáme paradajkový pretlak, varte 1 minútu, a ihneď potom pridáme biele víno
  • Túto zmes varíme niekoľko ďalších minút, kým sa nezredukuje na polovicu
  • Vsypeme nakrájané paradajky a ďalších 15 minút pokračujeme vo varení, kým nezískame bohatú a hustú omáčku
  • Omáčku odstránime z platne
  • Vmiešame smotanu, kúsky rýb, krevety a bylinky a dochutíme korením
  • Zmes nalejeme do zapekacej misy
  • Rúru si rozohrejeme na 180 stupňov
  • Rozpustíme si zvyšok masla
  • Rozbalíme si lístkové cesto a rozvaľkáme ho na veľkosť zapekacej misy
  • Cesto potrieme po celej jednej strane rozpusteným maslom
  • Pečivo jemne narežeme a položíme ho na vrch koláčovej náplne, tak aby ho úplne zakrylo
  • V predhriatej rúre rybí koláč pečieme 25 minút na prostrednom rošte, kým cesto nezezlátne a nebude chrumkavé
Rybí koláč z paradajok a smotany s lístkovým cestom na povrchu.
Zdroj: austinfoodmagazine.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.