Slaný závin so zeleninovou náplňou

Slaný závin so zeleninovou náplňou

Štrúdly či záviny nemusia byť vždy iba na sladko. Vymeňte jablká, mak, lekvár či orechy za zeleninu, huby, syr či údeninu. Uvidíte, že si skvele pochutnáte!

Ingrediencie:

  • 250 g lístkového cesta alebo cesta na pizzu
  • 150 g brokolicových ružičiek
  • 200 g šampiňónov
  • 100 g mozzarelly
  • 1 červená kapia
  • 2 PL oleja
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 vajce
  • 1 PL mlieka
  • 1 čajová lyžička talianskych byliniek
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Brokolicové ružičky rozdeľte na menšie kúsky, šampiňóny nakrájajte na plátky a papriku na kúsky.
  2. Na panvici s jednou polievkovou lyžicou oleja následne niekoľko minút povarte brokolicu a papriku domäkka.
  3. Pridajte talianske korenie, prelisované strúčiky cesnaku a povarte ďalšiu minútu.
  4. Dochuťte soľou a korením, premiešajte a zmes z panvice vyberte.
  5. Do panvice pridajte zvyšný olej a orestujte na ňom šampiňóny.
  6. Poduste domäkka.
  7. Následne povarenú zeleninu aj huby na doske ľahko pokrájajte na menšie kúsky.
  8. Keď táto zmes vychladne, pridajte do nej nastrúhanú mozzarellu a vložte misku so zmesou na chvíľku do chladničky.
  9. V medziobdobí si predhrejte rúru na 200 °C.
  10. Listové cesto na plechu s papierom na pečenie rozvaľkajte do obdĺžnikového tvaru.
  11. Následne na polovicu cesta dajte predpripravenú náplň z chladničky.
  12. Druhú polovicu cesta následne preložte cez náplň, ako keď robíte štrúdľu.
  13. Okraje cesta dobre utesnite, aby vznikol úhľadný závin.
  14. Závin potrite rozšľahaným vajcom s mliekom.
  15. Vložte do predhriatej rúry a pečte približne 20-25 minút dozlatista.
Závin na slano so zeleninovou náplňou
zdroj: everyday-delicious.com

Ďalšou obľúbenou pochúťkou, ktorú nemusíte konzumovať iba s marmeládou či tvarohom, sú palacinky. Inšpirujte sa našimi palacinkami na slano !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.