Slepačí guláš

Slepačí guláš

Slepačí guláš robíme z vopred uvarenej sliepky, ktorá predsa len potrebuje dlhší čas na zmäknutie mäsa. Preto najlepšie využijeme tlakový hrniec. Očistenú sliepku uvaríme v osolenej vode domäkka, potom mäso oberieme, nakrájame na kúsky a pripravíme obvyklým spôsobom guláš. Vopred uvarené mäso už nepotrebuje dlhšiu tepelnú úpravu, preto môžeme aj ostatné suroviny tepelne upraviť skôr ako do panvice vložíme mäso.

INGREDIENCIA

  • mäso z 1 sliepky
  • 3 cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 3 papriky
  • 3 paradajky
  • petržlenová vňať
  • 3 lyžice masla
  • soľ, korenie
  • mletá paprika
  • gulášové korenie

POSTUP

  1. Sliepku vložíme do hrnca s vriacou osolenou vodou a varíme do zmäknutia.
  2. Na panvici rozohrejeme maslo, potom sprudka orestujeme cibuľu cesnak a papriku.
  3. Stiahneme teplotu a vložíme paradajky, osolíme, okoreníme, zalejeme ľahko vývarom a prikryjeme pokrievkou.
  4. Necháme podusiť 5 minút a pridáme mäso zo sliepky.
  5. Spoločne podusíme ešte 5 minút.
  6. Podávame posypané čerstvou petržlenovou vňaťou, ako príloha sa hodí zemiakov alebo ryže.
Guláš zo slepačieho mäsa a zelenina v hrnci s vedľa položenou miskou ryže.
www.effortlessfoodie.com

Ak ešte tlakový hrniec doma nemáte a ocenili by ste rady pri jeho výbere, inšpirujte sa našimi tipmi na výber tlakových hrncov v našej recenzii .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.