Slepačia polievka z papiniaku

Slepačia polievka z papiniaku

Lahodná domáca polievka so slepačím mäsom ako od babičky. Jej chuť je dokreslená domácimi krutónmi, ktoré sa na vývar dokonale hodia.

Čo budeme potrebovať

Na pečivo

  1. 3 lyžice masla (rozpusteného)
  2. Lyžička cesnakového prášku
  3. Lyžička korenia
  4. 300 g francúzskej bagety (nakrájané na kocky)

Na polievku

  1. Cibuľa (nakrájaná na kocky)
  2. Zeler (nakrájaný nadrobno)
  3. 3 strúčiky cesnaku (prelisovaný)
  4. Lyžička soli
  5. Lyžička korenia
  6. 600 ml kuracieho vývaru
  7. 75 g hladkej múky
  8. 75 ml vody
  9. 30 ml bieleho vína
  10. 200 g čedaru (nastrúhaného)
  11. 100 g bieleho švajčiarskeho syra (nastrúhaného)
  12. 500 g pečeného kurčaťa
  13. 500 g mäkkej kuracej salámy

Postup

  1. Rúru si predhreje man 180 stupňov
  2. Vo veľkej mise si zmiešame rozpustené maslo, cesnak a korenie
  3. Vhodíme na kocky nakrájanú bagetu a premiešame
  4. Kocky rozložíme na plech a vložíme ich do rúry
  5. Krutóny pečieme po dobu 15-20 minút, kým nie sú zlatisté
  6. Do papiňáka vložíme prvých 5 prísad do polievky
  7. Tie zalejeme vývarom a na nízku teplotu ich varíme 2 hodiny, kým zelenina nezmäkne
  8. Zvýšime teplotu v papiniaku
  9. Zmiešame si vodu s múkou, aby vznikla hladká zmes
  10. Múku potom zamiešame do vývaru a varíme do zhustnutia 30-40 minút
  11. Pridáme víno
  12. Pridáme syry a miešame, kým sa syry nerozpustia
  13. Potom pridáme kura a šunku
  14. Polievku necháme prehriať a servírujeme
  15. Polievku zdobíme a podávame upečenými krutónmi
Polievka so slepačím mäsom, zeleninou a rezancami.
Zdroj: plainchicken.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.