Slepačie na smotane so šampiňónmi

Slepačie na smotane so šampiňónmi

Chuť hydinového mäsa sa v tomto recepte skvele snúbi s lahodnou chuťou smotany.

Ingrediencie:

  • 1 sliepka, naporciovaná na menšie časti
  • 250 g šampiňónov
  • 1 a 1/2 šálky šľahačky alebo smotany
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 PL masla
  • 2 PL čerstvej petržlenovej vňate
  • 2 PL hladkej múky
  • 1/2 čajovej lyžičky sušeného tymiánu
  • 1/2 čajovej lyžičky sušenej bazalky
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Predhrejte si rúru na 200°C.
  2. Kúsky sliepky posoľte a okoreňte.
  3. Na panvici rozohrejte dve polievkové lyžice masla a kúsky sliepky na ňom zľahka z oboch strán orestujte.
  4. Následne mäso preložte do zapekacej misky a dajte piecť na približne 30 minút do predhriatej rúry.
  5. V medziobdobí si pripravte smotanovú omáčku.
  6. Do panvice pridajte poslednú lyžicu masla a orestujte na nej prelisovaný cesnak a na plátky nakrájané šampiňóny, približne 5 minút.
  7. Pridajte múku a za stáleho miešania zľahka povarte.
  8. Potom postupne pridávajte do panvice šľahačku a korenie.
  9. Za stáleho miešania priveďte zmes do varu a povarte asi 3-4 minúty, kým omáčka nezhustne.
  10. Ochutnajte a prípadne dosoľte.

Tento pokrm podávajte s ryžou, cestovinami či žemľovou knedľou posypanou čerstvou petržlenovou vňaťou.

Slepačie kúsky so smotanou na šampiňónoch
zdroj: damndelicious.net

Hodí sa mikrovlnné rúry na ohrev jedál? Túto tému som zmienili v našej recenzii na tému mikrovlnky . Okrem toho sa dozviete, ako si vhodne vybrať.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.