Chuť hydinového mäsa sa v tomto recepte skvele snúbi s lahodnou chuťou smotany.
Ingrediencie:
- 1 sliepka, naporciovaná na menšie časti
- 250 g šampiňónov
- 1 a 1/2 šálky šľahačky alebo smotany
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 PL masla
- 2 PL čerstvej petržlenovej vňate
- 2 PL hladkej múky
- 1/2 čajovej lyžičky sušeného tymiánu
- 1/2 čajovej lyžičky sušenej bazalky
- soľ, korenie
Postup:
- Predhrejte si rúru na 200°C.
- Kúsky sliepky posoľte a okoreňte.
- Na panvici rozohrejte dve polievkové lyžice masla a kúsky sliepky na ňom zľahka z oboch strán orestujte.
- Následne mäso preložte do zapekacej misky a dajte piecť na približne 30 minút do predhriatej rúry.
- V medziobdobí si pripravte smotanovú omáčku.
- Do panvice pridajte poslednú lyžicu masla a orestujte na nej prelisovaný cesnak a na plátky nakrájané šampiňóny, približne 5 minút.
- Pridajte múku a za stáleho miešania zľahka povarte.
- Potom postupne pridávajte do panvice šľahačku a korenie.
- Za stáleho miešania priveďte zmes do varu a povarte asi 3-4 minúty, kým omáčka nezhustne.
- Ochutnajte a prípadne dosoľte.
Tento pokrm podávajte s ryžou, cestovinami či žemľovou knedľou posypanou čerstvou petržlenovou vňaťou.
Hodí sa mikrovlnné rúry na ohrev jedál? Túto tému som zmienili v našej recenzii na tému mikrovlnky . Okrem toho sa dozviete, ako si vhodne vybrať.