Sliepky na paprike s haluškami

Sliepky na paprike s haluškami

Okrem cestovín či žemľovej knedle chutí tento pokrm veľmi dobre aj s haluškami. Tie si môžete buď jednoducho zakúpiť, alebo si pripraviť halušky vlastnoručné.

Ingrediencie:

  • 1 sliepka
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 šálka kuracieho vývaru
  • 1 šálka bieleho gréckeho jogurtu
  • 1 PL olivového oleja
  • 3 PL paradajkového pyré
  • 3 čajové lyžičky sladkej papriky
  • bobkový list
  • nové korenie
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Očistenú sliepku dajte variť do hrnca s vodou, bobkovým listom a novým korením.
  2. Varte domäkka.
  3. V medziobdobí si na hlbšej panvici zohrejte olej, v ktorom zosklovaťte nadrobno nakrájanú cibuľu.
  4. Pridajte prelisovaný cesnak, paradajkové pyré, soľ a korenie.
  5. Zmes následne zaprášte sladkou paprikou a premiešajte.
  6. Potom pridajte kurací vývar, pridajte zmes do varu a vložte halušky.
  7. Varte, kým halušky nezmäknú.
  8. Na záver pridajte grécky jogurt.
  9. Keď je sliepka uvarená, vyberte ju z hrnca, odstráňte kožu a mäso naporciujte na väčšie či menšie kúsky v závislosti na vašich preferenciách.
  10. Mäso následne pridajte do panvice s omáčkou.
Slepačie mäso pripravované na paprike s haluškami
zdroj: foodfanatic.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.