Sliepky na paprike s jednou netradičnou ingredienciou

Sliepky na paprike s jednou netradičnou ingredienciou

Tradičný recept je v tomto prípade ozvláštnený použitím kapie, ktorá dodá omáčke veľmi jemnú sladkastú chuť.

Ingrediencie:

  • 1 sliepka
  • 1 cibuľa
  • 1 kapia
  • 1 šálka kuracieho vývaru
  • 1 šálka kyslej smotany
  • 2 PL sladkej papriky
  • 1 čajová lyžička sušeného mletého cesnaku
  • 1 PL oleja
  • bobkový list
  • nové korenie
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Sliepku dajte variť do hrnca s vodou a korením.
  2. Varte domäkka.
  3. V medziobdobí si pripravte omáčku.
  4. V hrnci či hlbšej panvici s olejom zosklovaťte nakrájanú cibuľu, približne 5 minút.
  5. Pridajte nakrájané kúsky papriky, cesnak, vývar, dobre premiešajte a varte ďalších 10 minút.
  6. Zmes následne zaprášte sladkou paprikou a premiešajte.
  7. Na záver pridajte kyslú smotanu.
  8. Keď je sliepka uvarená, vyberte ju z hrnca, odstráňte kožu a mäso naporciujte.
  9. Mäso následne môžete pridať do hrnca s omáčkou alebo ho omáčkou prelievať až pri servírovaní.

Sliepka na paprike chutí skvele s cestovinami aj žemľovou knedľou.

Slepačie mäso pripravované na paprike s cestovinami
zdroj: mylifecookbook.com

Slepačie vývar je klasika, ale pripraviť dobrú polievku možno aj z kuracieho mäsa. Ako uvariť najlepšie kuracie vývar ?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.