Tradičný recept je v tomto prípade ozvláštnený použitím kapie, ktorá dodá omáčke veľmi jemnú sladkastú chuť.
Ingrediencie:
- 1 sliepka
- 1 cibuľa
- 1 kapia
- 1 šálka kuracieho vývaru
- 1 šálka kyslej smotany
- 2 PL sladkej papriky
- 1 čajová lyžička sušeného mletého cesnaku
- 1 PL oleja
- bobkový list
- nové korenie
- soľ, korenie
Postup:
- Sliepku dajte variť do hrnca s vodou a korením.
- Varte domäkka.
- V medziobdobí si pripravte omáčku.
- V hrnci či hlbšej panvici s olejom zosklovaťte nakrájanú cibuľu, približne 5 minút.
- Pridajte nakrájané kúsky papriky, cesnak, vývar, dobre premiešajte a varte ďalších 10 minút.
- Zmes následne zaprášte sladkou paprikou a premiešajte.
- Na záver pridajte kyslú smotanu.
- Keď je sliepka uvarená, vyberte ju z hrnca, odstráňte kožu a mäso naporciujte.
- Mäso následne môžete pridať do hrnca s omáčkou alebo ho omáčkou prelievať až pri servírovaní.
Sliepka na paprike chutí skvele s cestovinami aj žemľovou knedľou.
Slepačie vývar je klasika, ale pripraviť dobrú polievku možno aj z kuracieho mäsa. Ako uvariť najlepšie kuracie vývar ?