Slimáky z lístkového cesta so syrom

Slimáky z lístkového cesta so syrom

Táto až po okraj plnená rolka syrom a šunkou je dochutená ešte štipľavou horčicou, ktorá celý recept pozdvihne.

Čo budeme potrebovať

  1. Plát lístkového cesta
  2. 3 lyžice horčice
  3. 50 g mozzarelly (nastrúhané)
  4. 50 g goudy (nastrúhaný)
  5. 25 g parmezánu (nastrúhaného)
  6. 50 g ementálu (nastrúhaného)
  7. Vajcia
  8. 1 lyžica nasekanej pažítky

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov
  2. Na pracovnej ploche si vyvaľkáme do tenkého plátu lístkové cesto
  3. Jeho povrch potrieme horčicou a posypeme mozzarellou, goudou a ementálom
  4. Po dlhej strane cesta začneme rolovať
  5. Túto rolku potom nakrájame na 12 približne rovnakých kúskov
  6. Rolky rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie
  7. Plech dáme na 15 minút oddýchnuť do chladničky
  8. Potom každého slimáka potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme ich piecť na 15 minút do rúry
  9. Potom vyberieme posypeme rolky parmezánom a vrátime do rúry na 5 minút, aby sa syr roztopil
  10. Keď sú slimáky hotoví, vyberieme ich z rúry a posypeme pažítkou
Listové rolky plnené tromi druhmi syra a posypané parmezánom.
Zdroj: girlwithaspatula.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.