Táto až po okraj plnená rolka syrom a šunkou je dochutená ešte štipľavou horčicou, ktorá celý recept pozdvihne.
Čo budeme potrebovať
- Plát lístkového cesta
- 3 lyžice horčice
- 50 g mozzarelly (nastrúhané)
- 50 g goudy (nastrúhaný)
- 25 g parmezánu (nastrúhaného)
- 50 g ementálu (nastrúhaného)
- Vajcia
- 1 lyžica nasekanej pažítky
Postup
- Rúru si predhrejeme na 200 stupňov
- Na pracovnej ploche si vyvaľkáme do tenkého plátu lístkové cesto
- Jeho povrch potrieme horčicou a posypeme mozzarellou, goudou a ementálom
- Po dlhej strane cesta začneme rolovať
- Túto rolku potom nakrájame na 12 približne rovnakých kúskov
- Rolky rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie
- Plech dáme na 15 minút oddýchnuť do chladničky
- Potom každého slimáka potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme ich piecť na 15 minút do rúry
- Potom vyberieme posypeme rolky parmezánom a vrátime do rúry na 5 minút, aby sa syr roztopil
- Keď sú slimáky hotoví, vyberieme ich z rúry a posypeme pažítkou