Slivkové knedle z odpaľovaného cesta

Slivkové knedle z odpaľovaného cesta

Už ste niekedy skúšali ovocné knedle z odpaľovaného cesta? Ak nie, je čas ich práve vyskúšať! Sú jednoduché a veľmi dobré.

INGREDIENCIA

  • 400 g hrubej múky
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice masla
  • 4 lyžice rozpusteného masla
  • 5 lyžíc strúhanky
  • 2 lyžice oleja na vyprážanie
  • 4 dl mlieka
  • 4 lyžice práškového cukru
  • slivky
  • voda
  • soľ

POSTUP

  • Mlieko osolíme štipkou soli a necháme variť, pričom za stáleho miešania prisypeme polovičnú dávku múky a necháme zhustnúť.
  • Odložíme zo sporáka a miešame do vychladnutia.
  • Potom pridáme po jednom vajci a zakaždým dobre premiešame.
  • Zvyšnú múku nasypeme na dosku, pridáme k nej vychladnuté cesto a spolu zamiešame.
  • Z vypracovaného cesta utvoríme valček, nakrájame ho na kúsky, ktoré roztlačíme rukou.
  • Do každého kúska cesta vložíme slivku a vytvoríme guličky, ktoré vhadzujeme do osolenej vriacej vody a varíme približne 5 minút.
  • Uvarené knedličky vyberieme sitkom, polejeme rozpusteným maslom, posypeme osmaženou strúhankou a premiešame.
  • Pred servírovaním na tanieri posypeme práškovým cukrom.
Knedle zo sliviek servírované na tanieri.
www.dobruchut.aktuality.sk

Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty na knedle zo sliviek 5x inak!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.