Už ste niekedy skúšali ovocné knedle z odpaľovaného cesta? Ak nie, je čas ich práve vyskúšať! Sú jednoduché a veľmi dobré.
INGREDIENCIA
- 400 g hrubej múky
- 2 vajcia
- 2 lyžice masla
- 4 lyžice rozpusteného masla
- 5 lyžíc strúhanky
- 2 lyžice oleja na vyprážanie
- 4 dl mlieka
- 4 lyžice práškového cukru
- slivky
- voda
- soľ
POSTUP
- Mlieko osolíme štipkou soli a necháme variť, pričom za stáleho miešania prisypeme polovičnú dávku múky a necháme zhustnúť.
- Odložíme zo sporáka a miešame do vychladnutia.
- Potom pridáme po jednom vajci a zakaždým dobre premiešame.
- Zvyšnú múku nasypeme na dosku, pridáme k nej vychladnuté cesto a spolu zamiešame.
- Z vypracovaného cesta utvoríme valček, nakrájame ho na kúsky, ktoré roztlačíme rukou.
- Do každého kúska cesta vložíme slivku a vytvoríme guličky, ktoré vhadzujeme do osolenej vriacej vody a varíme približne 5 minút.
- Uvarené knedličky vyberieme sitkom, polejeme rozpusteným maslom, posypeme osmaženou strúhankou a premiešame.
- Pred servírovaním na tanieri posypeme práškovým cukrom.
Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty na knedle zo sliviek 5x inak!