Slivkové knedle zo zemiakového cesta

Slivkové knedle zo zemiakového cesta

Týmto zemiakovým knedliam so slivkami jednoducho neodoláte! Vykôstkované čerstvé slivky v jemnom zemiakovom ceste, obalené v sladkej maslovej strúhanke a posypané škoricovým cukrom. Už slintáte? Tak si ich s nami poďte pripraviť!

INGREDIENCIA

  • 2 veľké zemiaky so šupkou
  • ¼ lyžičky soli
  • 1 lyžica masla
  • 1 vajce
  • 1 až 1 ½ šálky hladkej múky
  • 8 zrelých sliviek bez kôstok
  • ⅓ šálky rastlinného oleja
  • ⅓ šálky strúhanky
  • 1 šálka cukru
  • 1 lyžička škorice
  • kyslá smotana (voliteľne)

POSTUP

  • Varíme 2 stredné až veľké zemiaky, kým nebudú hotové, asi 20 minút.
  • Olúpeme a vložíme ich do misy.
  • Pridáme ¼ lyžičky soli a 1 polievkovú lyžicu masla a roztlačíme (malo by to dať asi 2 šálky).
  • Necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
  • Pridáme vajcia a miešame, kým sa všetko dobre nespojí.
  • Preosejeme jeden hrnček múky a miesime, kým nevznikne mäkké cesto.
  • Pokiaľ sa cesto lepí na ruky, pridáme ďalšiu ½ šálku múky.
  • Cesto nakrájame na 8 rovnakých dielov.
  • Ľahko pomúčenými rukami vezmeme kúsok cesta a rozplácneme ho naplocho.
  • Umiestnime jednu slivku do stredu a preložíme strany cesta cez slivku; váľame ju medzi rukami, kým nebude pevne utesnená (v prípade potreby si navlhčíme ruky).
  • Naplníme veľký hrniec vodou a privedieme do varu.
  • Znížime teplotu na strednú.
  • Knedle vkladáte po jednom do vriacej vody (podľa potreby pracujeme po dávkach).
  • Počkáme, až knedle vyplávajú hore, asi 5 minút.
  • Varíme o 3 minúty dlhšie.
  • Medzitým vo veľkej panvici zahrejeme ⅓ šálky rastlinného oleja na strednom plameni; pridáme ⅓ šálky strúhanky.
  • Miešame, kým strúhanka nezíska zlatohnedú farbu (pozor, nech sa nepripáli).
  • Dierovanou lyžicou odoberáme uvarené knedle a pridávame ich k strúhanke.
  • Dôkladne knedle v panvici obalíme v strúhanke.
  • Prenesieme na tanieri.
  • V malej miske zmiešame 1 šálku cukru a 1 lyžičku škorice.
  • Knedle podávame preliate kopčekom kyslej smotany a posypané zmesou cukru a škorice.
Rozpolená knedľa plnená slivkou na tanieriku.
www.all-thats-jas.com

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie plynových sporákov , kde vám prezradíme všetko dôležité a spomenieme aj obľúbené kombinované modely.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.