Každý dezert je niečím zvláštny a pri tomto recepte vás možno prekvapí kokos v kombinácii so slivkami, ale verte, že je to naozaj vynikajúca dvojka.
Ingrediencie:
- 1/2 hrnčeka hladkej múky
- 1/2 hrnčeka ovsených vločiek
- 1/4 hrnčeka hnedého cukru
- 1/3 hrnčeka strúhaného kokosu
- 200 g čerstvých sliviek
- 1 lyžička mletej škorice
- 100 g nakrájaného masla
Postup:
- Slivky prepolíme, vykôstkujeme, prepláchneme a necháme odkvapkať.
- Do misky dáme kokos, múku, ovsené vločky, cukor aj škoricu a premiešame.
- Pridáme maslo a končeky prstov ho zapracujeme do suchej zmesi, aby vznikla omrvinka.
- Odkvapkané slivky rozprestrieme do pekáča alebo formy na pečenie vymastené trochou masla a posypeme posýpkou.
- Dávame si záležať, aby bola skutočne po celom povrchu a nikde nezostalo obnažené ovocie.
- Predhrejeme si rúru na 180 stupňov a vložíme pekáč. Necháme piecť cca 25 – 30 minút.
- Akonáhle je povrch svetlo zlatohnedý, môžeme vybrať a nechať 2 – 3 minúty odpočinúť.
- Servírujeme len tak bez ničoho. Kto chce, môže pridať zmrzlinu, uvarený puding alebo len šľahačku.