Slovenská guľajda

Slovenská guľajda

A nakoniec musíme spomenúť variant našich susedov.

INGREDIENCIA:

  • 300 g čerstvých húb
  • 4 zemiaky
  • 500 ml kyslej smotany
  • 4 vajcia
  • 1 a ½ lyžice hladkej múky
  • soľ
  • korenie
  • mletá rasca
  • kôpor
  • ocot

POSTUP:

  • Huby si očistite a nakrájajte na plátky.
  • Obrambory olúpte a nakrájajte na kocky.
  • Oboje dajte variť do studenej vody spolu s rascou, soľou a korením a varte do mäkka.
  • Kyslú smotanu si zmiešajte s múkou, a primiešajte do polievky.
  • Miešajte naozaj dôkladne, aby sa polievka nezrazila.
  • Pridajte najemno nasekaný kôpor.
  • Nechajte variť ešte 10 minút.
  • Medzitým si pripravte stratené vajcia.
  • Najlepšie je každé vajce zvlášť ponoriť do misky s trochou octu, vajcia sa tak obalia a držia pohromade.
  • Vajcia potom dávajte do horúcej osolenej vody, v ktorej vytvoríte pomocou naberačky vodný vír.
  • Ak chcete vajcia na hniličko, varte 5 minút. Na úplné prevarenie žĺtkov nechajte variť 7 minút.
Slovenská guľajda so strateným vajcom.
modernfamilycook.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.