Slovenská vianočná kapustnica (kyselica)

Slovenská vianočná kapustnica (kyselica)

Vianočná kyselica je v niektorých rodinách tradičná. A čo u vás? Tiež ju varíte?

INGREDIENCIA:

  • 500 g kyslej kapusty
  • 2 klobásy
  • 1 cibuľa
  • hladká múka
  • olej
  • 500-750 ml vody
  • soľ
  • korenie
  • vegeta
  • paprika
  • sušené huby
  • 250 ml vody alebo vývaru

POSTUP:

  • Kyslú kapustu si sceďte.
  • Dajte si variť asi 500-700 ml vody podľa toho, ako veľmi chcete mať polievku hustú.
  • Až začne voda vrieť, pridajte kapustu.
  • Medzitým si namočte huby do studenej vody a nechajte ich napučať.
  • Potom ich môžete precediť a pridať do polievky.
  • Následne pridajte aj celé klobásy.
  • Na panvici si pripravte zásmažku.
  • Cibuľu si osmažte dozlatista, zasypte trochou múky, okoreňte a podlejte vývarom alebo vodou.
  • Dôkladne premiešajte, priveďte do varu.
  • Zásmažku potom dajte do polievky a premiešajte.
  • Varte ešte 10 minút.
  • Nakoniec vyberte klobásy a nakrájajte na kolieska.
Skvelá slovenská vianočná kapustnica.
plnielanu.zoznam.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.