Vianočná kyselica je v niektorých rodinách tradičná. A čo u vás? Tiež ju varíte?
INGREDIENCIA:
- 500 g kyslej kapusty
- 2 klobásy
- 1 cibuľa
- hladká múka
- olej
- 500-750 ml vody
- soľ
- korenie
- vegeta
- paprika
- sušené huby
- 250 ml vody alebo vývaru
POSTUP:
- Kyslú kapustu si sceďte.
- Dajte si variť asi 500-700 ml vody podľa toho, ako veľmi chcete mať polievku hustú.
- Až začne voda vrieť, pridajte kapustu.
- Medzitým si namočte huby do studenej vody a nechajte ich napučať.
- Potom ich môžete precediť a pridať do polievky.
- Následne pridajte aj celé klobásy.
- Na panvici si pripravte zásmažku.
- Cibuľu si osmažte dozlatista, zasypte trochou múky, okoreňte a podlejte vývarom alebo vodou.
- Dôkladne premiešajte, priveďte do varu.
- Zásmažku potom dajte do polievky a premiešajte.
- Varte ešte 10 minút.
- Nakoniec vyberte klobásy a nakrájajte na kolieska.