Halušky patria medzi tradičné slovenské jedlo s nezameniteľnou chuťou. Vyskúšajte tento variant s kapustou a údeným mäsom. Budete sa oblizovať!
Ingrediencie
- 3 zemiaky
- 300 g polohrubej múky
- 1 vajce
- 200 g kyslej kapusty
- 200 g údeného mäsa
- 1 cibuľa
- soľ a korenie podľa chuti
- rasca podľa chuti
- 1 lyžica oleja
Postup
- Zemiaky olúpte a najemno postrúhajte.
- Vytlačte z nich všetku vodu.
- K nastrúhaným zemiakom pridajte múku, soľ a vajcia.
- Vypracujte cesto.
- V hrnci priveďte vodu do varu.
- Cesto vložte do sita na halušky a pretlačte do vriacej vody halušky.
- Varte cca 8 minút, pokiaľ samy nevyplávajú na povrch.
- Uvarené halušky sceďte a nechajte ich v mise.
- Na panvici si na oleji dozlatista osmažte najemno nakrájanú cibuľu a na kocky nakrájané údené mäso.
- K mäsu a cibuli pridajte kyslú kapustu, rascu, soľ, korenie a všetko spoločne ešte chvíľu opekajte.
- Halušky servírujte premiešané s kapustou a údeným.
- Ozdobte jarnou cibuľkou alebo pažítkou.
Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty na luxusné knedle zo zemiakov . Užite si rôzne náplne!