Slovenské halušky s kapustou a údeným mäsom

Slovenské halušky s kapustou a údeným mäsom

Halušky patria medzi tradičné slovenské jedlo s nezameniteľnou chuťou. Vyskúšajte tento variant s kapustou a údeným mäsom. Budete sa oblizovať!

Ingrediencie

  • 3 zemiaky
  • 300 g polohrubej múky
  • 1 vajce
  • 200 g kyslej kapusty
  • 200 g údeného mäsa
  • 1 cibuľa
  • soľ a korenie podľa chuti
  • rasca podľa chuti
  • 1 lyžica oleja

Postup

  1. Zemiaky olúpte a najemno postrúhajte.
  2. Vytlačte z nich všetku vodu.
  3. K nastrúhaným zemiakom pridajte múku, soľ a vajcia.
  4. Vypracujte cesto.
  5. V hrnci priveďte vodu do varu.
  6. Cesto vložte do sita na halušky a pretlačte do vriacej vody halušky.
  7. Varte cca 8 minút, pokiaľ samy nevyplávajú na povrch.
  8. Uvarené halušky sceďte a nechajte ich v mise.
  9. Na panvici si na oleji dozlatista osmažte najemno nakrájanú cibuľu a na kocky nakrájané údené mäso.
  10. K mäsu a cibuli pridajte kyslú kapustu, rascu, soľ, korenie a všetko spoločne ešte chvíľu opekajte.
  11. Halušky servírujte premiešané s kapustou a údeným.
  12. Ozdobte jarnou cibuľkou alebo pažítkou.
Noky s kyslou kapustou a údeným, servírované na tanieri.
www.remoska.sk

Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty na luxusné knedle zo zemiakov . Užite si rôzne náplne!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.