Slovenské plnené papriky s rajskou

Slovenské plnené papriky s rajskou

V čom sa tieto papriky líšia od tých českých?

Slovenské papriky sa nepečú, ale dusí sa v paradajkovej omáčke, ktorá zachováva ich šťavnatosť.

Ingrediencie

Papriky:

  • 200 g ryže (1 šálka)
  • 500 g mletého bravčového mäsa
  • 1 malá cibuľa
  • 1 čajová lyžička soli
  • ½ čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1 čajová lyžička majoránky
  • 1 vajce
  • 8 pozdĺžnych paprík

Paradajková omáčka:

  • 2 polievkové lyžice sadla (môžete zvoliť aj iný tuk)
  • 4 polievkové lyžice múky (pri bezlepkovej alternatíve môžete použiť kukuričný škrob)
  • 500 g paradajkového pyré (2 šálky)
  • 1 bobkový list
  • 1 čajová lyžička soli
  • 2 čajové lyžičky vegety

Postup

  • Dajte variť ryžu.
  • Než bude ryža hotová a trochu vychladne, nakrájajte cibuľu nadrobno a vmiešajte ju do mletého mäsa. Pridajte soľ, korenie, majorán a vajcia.
  • Do mäsovej zmesi pridajte vychladenú ryžu a premiešajte.
  • Touto mäsovou zmesou naplňte očistené papriky. Zo zvyšnej zmesi môžete vytvoriť mäsové gule.
  • Keď sú papriky hotové, pripravte si paradajkovú omáčku.
  • Do hrnca dajte tuk a posypte ho múkou. Akonáhle múka začne zlátnuť, pridajte paradajkový pretlak, soľ a bobkový list. Prisypte aj vegetu.
  • Do takto pripravenej omáčky vložte papriky. Môžete ich omáčkou tiež poliať po povrchu. Priklopte vekom a, na miernom ohni, duste 40 minút.
  • Papriky s omáčkou občas premiešajte, aby sa vám neprichytili ku dnu.
  • Papriky podávajte len tak, alebo s pečivom, cestovinami či knedľou.

Slovenské papriky s mäsom a paradajkovou omáčkou.
zdroj: almostbananas.net

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.