Smažené lupienky z baklažánu

Smažené lupienky z baklažánu

Na vyprážanie baklažánov použite iba múku, vďaka ktorej budú baklažány príjemne chrumkavé a nebudú nasávať príliš veľa oleja.

Ingrediencie

  • 2 baklažány
  • hladká múka
  • olej na smaženie
  • sůl

Postup

  • Baklažány umyte a nakrájajte na 2 mm hrubé plátky.
  • Plátky baklažánu obaľte z oboch strán v hladkej múke.
  • Na panvici zohrejte olej, keď je olej rozpálený, ponorte doň niekoľko plátkov baklažánu naraz.
  • Akonáhle sú zlatisto hnedé, otočte ich.
  • Nechajte ich zhnednúť aj z druhej strany a potom ich vyberte na papierovú utierku, aby ste odstránili prebytočný olej.
  • Podľa chuti osoľte.

Takto osmažený baklažán môžete podávať ešte teplý alebo aj studený.

Baklažánové lupienky
zdroj: tavolartegusto.it

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.