Na vyprážanie baklažánov použite iba múku, vďaka ktorej budú baklažány príjemne chrumkavé a nebudú nasávať príliš veľa oleja.
Ingrediencie
- 2 baklažány
- hladká múka
- olej na smaženie
- sůl
Postup
- Baklažány umyte a nakrájajte na 2 mm hrubé plátky.
- Plátky baklažánu obaľte z oboch strán v hladkej múke.
- Na panvici zohrejte olej, keď je olej rozpálený, ponorte doň niekoľko plátkov baklažánu naraz.
- Akonáhle sú zlatisto hnedé, otočte ich.
- Nechajte ich zhnednúť aj z druhej strany a potom ich vyberte na papierovú utierku, aby ste odstránili prebytočný olej.
- Podľa chuti osoľte.
Takto osmažený baklažán môžete podávať ešte teplý alebo aj studený.