Smažené olivy plnené mäsom

Smažené olivy plnené mäsom

Mlynček na mäso umožňuje dosiahnuť správnu konzistenciu zmesi, neodporúčame používať mixér, pretože mäso by bolo príliš kašovité.

Ingrediencie

  • 700 g nakladaných zelených olív (s kôstkou či bez)
  • 300 g hovädzieho mäsa
  • 150 g bravčového mäsa
  • 50 g kuarcích pŕs
  • 50 g strúhaného parmezánu
  • 70 ml bieleho vína
  • 20 ml olivového oleja
  • 1/2 cibule
  • 1/2 mrkvy
  • 1/2 stopkového zeleru
  • 1 vajce
  • klinček
  • muškátový oriešok
  • soľ, korenie   

Na obalenie

  • 1 vajce
  • strúhanka
  • hladká múka
  • soľ
  • olej na smaženie

Postup

  • Olivy najprv namočte na 12 hodín do vody.
  • Hovädzie a bravčové mäso a kuracie prsia nakrájajte na malé kúsky.
  • Cibuľu a mrkvu olúpte a nakrájajte na veľké kúsky, rovnakým spôsobom nakrájajte aj stopkový zeler.
  • Do cibule zapichnite dve hlavičky klinčekov.
  • Do hrnca nalejte olivový olej a nechajte zeleninu niekoľko minút smažiť.
  • Pridajte hovädzie a bravčové mäso, okoreňte, prikryte pokrievkou a varte asi 20 minút.
  • Následne pridajte kuracie prsia, víno a soľ.
  • Premiešajte a varte priklopené pokrievkou približne hodinu.
  • Po uplynutí tejto doby vypnite oheň a nechajte vychladnúť.
  •  Z cibule vyberte klinčeky a všetko pomeľte cez mlynček na mäso.
  • Namletú zmes preložte do misy, pridajte nastrúhaný parmezán, vajcia a strúhaný muškátový oriešok.
  • Rukami prehneťte tak, aby vznikla homogénna zmes.
  • Špirálovito rozrežte olivy, aby ste odstránili kôstku.
  • Následne každú naplňte zmesou a uzavrite, aby získali pôvodný tvar.
  • V miske rozšľahajte vajcia so soľou a plnené olivy najskôr obaľte v múke, potom vo vajci a nakoniec v strúhanke.
  •  Na panvici rozohrejte olej a olivy v ňom asi 2 až 3 minúty smažte.

Vyprážané plnené olivy odporúčame podávať ako predjedlo.

Smažené obaľované guličky s mäsovou náplňou.
zdroj: ilclubdellericette.it

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.