Smažené ryžové guličky na čierno

Smažené ryžové guličky na čierno

Zaujímavý pokrm, ktorý môžete podávať ako predjedlo alebo prílohu k mäsu.

Ingrediencie

  • 500 g čiernej ryže
  • 200 g špenátových listov
  • 150 g strúhaného parmezánu
  • 150 g strúhanky
  • 100 g syru pecorino
  • 3 vajcia
  • čerstvá petržlenová vňať
  • soľ, korenie

Postup

  • Čiernu ryžu uvarte podľa návodu na obale a nechajte vychladnúť.
  • Následne ju zmiešajte s parmezánom a nasekanou petržlenovou vňaťou.
  • Syr pecorino nakrájajte na drobné kúsky.
  • Špenátové listy nasekajte nadrobno, osoľte, okoreňte a zmiešajte s pecorinom.
  • Do vychladnutej ryže vmiešajte jedno vajce.
  • Následne ryžu pomocou lyžice rozprestrite do vašej dlane potretej olejom.
  • Doprostred vložte kúsok syra pecorino a lyžičku špenátu.
  • Vytvarujte ryžu do tvaru guličky a pevne rukami zhutnite.
  • Vzniknutú guličku namočte do rozšľahaných vajec so soľou a potom obaľte v strúhanke.
  • Ryžové guličky osmažte na panvici s malým množstvom olivového oleja dozlatista.
Smažené ryžové guličky.
zdroj: misya.info

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.