Poctivý recept na klasickú bielu hubovú omáčku. Podávajte so zemiakmi, cestovinami alebo napríklad knedľou.
INGREDIENCIA
- 2 lyžice masla
- 2 lyžice múky
- 2 šalotky
- 200 g húb (hríbov alebo iných)
- 300 ml zeleninového vývaru
- 200 ml smotany na varenie
- soľ
- korenie
- rasca
POSTUP
- Na masle si orestujte šalotku, pridajte na plátky nakrájané huby.
- Osoľte, okoreňte, pridajte rascu a duste do mäkka.
- Medzitým si pripravte zápražku.
- Rozpustite maslo, zaprášte múkou a nechajte prejsť varom
- Zalejte vývarom.
- Podusené huby pridajte do vývaru a varte na miernom plameni 15 minút
- Ku koncu pridajte smotanu.
- Podľa potreby dochuťte soľou a korením a môžete servírovať