Smotanová hubová omáčka

Smotanová hubová omáčka

Poctivý recept na klasickú bielu hubovú omáčku. Podávajte so zemiakmi, cestovinami alebo napríklad knedľou.

INGREDIENCIA

  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice múky
  • 2 šalotky
  • 200 g húb (hríbov alebo iných)
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • soľ
  • korenie
  • rasca

POSTUP

  • Na masle si orestujte šalotku, pridajte na plátky nakrájané huby.
  • Osoľte, okoreňte, pridajte rascu a duste do mäkka.
  • Medzitým si pripravte zápražku.
  • Rozpustite maslo, zaprášte múkou a nechajte prejsť varom
  • Zalejte vývarom.
  • Podusené huby pridajte do vývaru a varte na miernom plameni 15 minút
  • Ku koncu pridajte smotanu.
  • Podľa potreby dochuťte soľou a korením a môžete servírovať
Hustá a poctivá omáčka z húb zahustená smotanou.
Zdroj: mushroomcouncil.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.