Podávajte tento ľahko korenený fazuľový dip s tortilla chipsami, rozotrite ho na tacos alebo quesadillas, alebo ho použite ako skvelý základ na nachos.
Ingrediencie
- 1 lyžica olivového oleja
- 1/3 šálky nakrájanej červenej cibule
- 1 plechovka (425 g) pinto fazule, opláchnutých a scedených
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 3 lyžice nakrájanej červenej papriky
- 3/4 čajovej lyžičky chilli prášku
- 1 a 1/2 čajovej lyžičky červeného vínneho octu
- 1/4 čajovej lyžičky sušeného oregana
- 3/4 čajovej lyžičky soli a ďalšie
- 1/4 čajovej lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia a ďalšie
Postup
- Vo veľkej panvici zahrejte olej.
- Pridajte cibuľu a restujte do mäkka, 4–5 minút.
- Pridajte fazuľu, cesnak a papriku a restujte ich za stáleho miešania, kým nezmäknú a neprehrejú sa, 4–5 minút.
- Vmiešajte chilli prášok a varte, kým sa nerozvonia, ešte asi 1 minútu.
- Zmes spolu s octom, oreganom, soľou, korením a ¼ šálky vody rozmixujte v kuchynskom robote do hladka.
- V prípade potreby pridávajte po lyžici ešte vodu.
- Ochutnajte a prípadne dokoreňte.
- Podávajte teplé alebo o izbovej teplote.