Šampiňónová omáčka so smotanou je tou najlepšou voľnou, keď hľadáte vhodnú prílohu k vášmu mäsu. Je jednoduchá na prípravu a stále neskutočne dobrá! Omáčka plná chuti umami, ktorá sa hodí k steaku, kuraciemu mäsu alebo k cestovinám.
Čo budeme potrebovať
- 2 lyžice sušených hríbov
- 15 g masla
- 2 šalotky (nakrájané nadrobno)
- 200 g šampiňónov (nakrájaných na plátky)
- 200 g smotany
Postup
- Sušené hríbiky zalejte 100 ml vriacej vody a nechajte 5 minút odstáť.
- V panvici rozohrejte maslo a pridajte šalotku, ktorú jemne opekajte, kým nebude mäkká a priesvitná.
- Pridajte šampiňóny a varte ich ďalších 5 minút.
- Keď sú uvarené, pridajte k nim 1 lyžicou vody z hríbikov a zvyšok vody vyhoďte.
- Nakrájajte hríbiky a pridajte ich do panvice.
- Vmiešajte smotanu, priveďte do varu a okoreňte.
- Nechcete smotanu zredukovať a podávajte.