Smotanová omáčka so šampiňónmi

Smotanová omáčka so šampiňónmi

Šampiňónová omáčka so smotanou je tou najlepšou voľnou, keď hľadáte vhodnú prílohu k vášmu mäsu. Je jednoduchá na prípravu a stále neskutočne dobrá! Omáčka plná chuti umami, ktorá sa hodí k steaku, kuraciemu mäsu alebo k cestovinám.

Čo budeme potrebovať

  • 2 lyžice sušených hríbov
  • 15 g masla
  • 2 šalotky (nakrájané nadrobno)
  • 200 g šampiňónov (nakrájaných na plátky)
  • 200 g smotany

Postup

  • Sušené hríbiky zalejte 100 ml vriacej vody a nechajte 5 minút odstáť.
  • V panvici rozohrejte maslo a pridajte šalotku, ktorú jemne opekajte, kým nebude mäkká a priesvitná.
  • Pridajte šampiňóny a varte ich ďalších 5 minút.
  • Keď sú uvarené, pridajte k nim 1 lyžicou vody z hríbikov a zvyšok vody vyhoďte.
  • Nakrájajte hríbiky a pridajte ich do panvice.
  • Vmiešajte smotanu, priveďte do varu a okoreňte.
  • Nechcete smotanu zredukovať a podávajte.
Panvica plná krémovej smotanovej omáčky s hubami.
Zdroj: juliasalbum.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.