Smotanová omáčka z pečeného cesnaku

Smotanová omáčka z pečeného cesnaku

Pre každého milovníka cestovín je táto receptúra úplne skvelou voľbou. Ostatne pečené ingrediencie dokážu ochutiť aj tú najnudnejšiu zmes a urobiť z nej niečo luxusné. Nie je nijako náročná a napriek tomu chutí skvele.

Ingrediencie:

  • 1 palica pečeného cesnaku
  • 6 lyžíc čerstvého masla
  • 1 3/4 hrnčeka smotany na šľahanie
  • 1 1/4 hrnčeka strúhaného parmezánu
  • 1/2 lyžičky mletého bieleho korenia

Na zahustenie:

  • 2 lyžičky múky
  • 1 polievková lyžica kyslej smotany

Postup:

  • Strúčiky cesnaku vyberieme zo šupky, dáme do misky a vidličkou roztlačíme.
  • V hrnci na strednom ohni rozpustíme maslo, pridáme roztlačený cesnak, smotanu a varíme asi 5 minút.
  • Prisypeme strúhaný syr, korenie a za stáleho miešania necháme rozpustiť.
  • Kyslú smotanu zmiešame s múkou a prilejeme do hrnca.
  • Dôkladne šľaháme, aby zmizli všetky hrudky.
  • Pokračujeme v šľahaní tak dlho, až bude omáčka pekne hustá a krémovitá.
  • Podávame s mäsom alebo cestovinami, ale pokojne sa dá použiť aj ako omáčka/dip na namáčanie grilovaných krídielok a podobne.
Pečená cesnaková omáčka so smotanou.
Zdroj: https://www.thechunkychef.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.