Smotanová paradajková polievka

Smotanová paradajková polievka

Tento recept sa vám bude hodiť na chladné jesenné, ale pokojne aj zimné večery. Zvlášť keď napríklad vonku zaprší, bude fúkať studený vietor a vy prídete domov a budete sa triasť zimou ako ratlík. Výdatná zelenina spolu s cestovinami vykúzli úsmev na perách aj toho najväčšieho mrzouta.

Ingrediencie:

  • 1 polievková lyžica čerstvého nesoleného masla
  • 1/2 stredne veľké cibule nakrájané na kocky
  • 4 prelisované strúčiky cesnaku
  • 3 lyžičky talianskeho korenia
  • 1/2 lyžičky mletej červenej papriky
  • 3 polievkové lyžice hladkej múky
  • 3 lyžice paradajkovej pasty
  • 3 hrnčeky kuracieho alebo zeleninového vývaru
  • 1 plechovka olúpaných nakrájaných paradajok
  • 4 hrnčeky syrových cestovín – tortellini
  • 1/3 hrnčeka smotany na šľahanie 33 %
  • 1/2 hrnčeka čerstvo nastrúhaného parmezánu
  • 3 hrsti baby špenátu
  • Morská soľ podľa chuti
  • 1/4 – 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 2 lyžice nasekanej bazalky na ozdobu

Postup:

  • Vo veľkom hrnci si pri strednej teplote rozpustíme maslo. Pridáme cibuľu a necháme variť, kým nebude mäkká a nezosklovatí, takže asi 5 – 6 minút.
  • Prihodíme cesnak a za stáleho miešania varíme, až začne intenzívne voňať, asi 1 – 2 minúty.
  • Prisypeme talianske korenie, červenú papriku, múku a miešame asi 2 minúty, až sa všetko prepojí.
  • Pridáme paradajkovú pastu a varíme tak 2 – 3 minúty, aby získala tmavšiu farbu.
  • Zalejeme vývarom, vhodíme paradajky a privedieme do varu. Stiahneme teplotu na nízky stupeň a varíme.
  • Nasypeme do hrnca tortellini a necháme variť, pokiaľ nie sú mäkké a dostatočne prevarené. To bude trvať cca 10 – 12 minút.
  • Vmiešame smotanu, parmezán a miešame tak dlho, až sa všetko spojí.
  • Zasypeme špenátom a necháme ho tzv. zavädnúť.
  • Dochutíme soľou aj korením, ešte tak 1 – 2 minúty povaríme a odstavíme.
  • Rozdelíme do misiek a ozdobíme bazalkou. Kto chce, môže si ešte polievku posypať ďalším parmezánom.
Jednoduchá paradajková polievka na chladné jesenné večery.
Zdroj: https://www.delish.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.