Smotanová pečeňová omáčka s ryžou

Smotanová pečeňová omáčka s ryžou

Máte radi cestoviny?

Táto omáčka sa k cestovinám skvele hodí. Vyskúšajte ju!

Ingrediencie

  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 500 g kuracej pečene
  • ½ červenej cibule
  • 8 listov šalvie
  • 5 strúčikov cesnaku
  • ½ šálky suchého bieleho vína
  • 30 g masla
  • 250 g plnotučnej smotany
  • 3 polievkové lyžice nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 čajová lyžička čierneho korenia

Postup

  • Panvicu rozohrejte na stredne vysokú teplotu. Nalejte na ňu olej a pridajte kuraciu pečeň.
  • Ochuťte mäso soľou a korením a opražte zo všetkých strán.
  • Po, asi 1 minúte, vnútornosti vyberte a odstavte bokom.
  • Na rovnakú panvicu pridajte maslo, cibuľu a šalviu.
  • Hneď ako začne cibuľa sklovatieť, pridajte cesnak a smažte ďalšie 2 minúty.
  • Následne prilejte biele víno.
  • Pridajte smotanu a dochuťte soľou a korením.
  • Znížte teplotu na minimum a varte ďalšie 3–4 minúty, kým omáčka nedostane hnedú farbu.
  • Do omáčky pridajte odloženú pečeňovú zmes a, pri miernej teplote, varte 5–7 minút.
  • Zatiaľ čo sa pokrm varí, uvarte si cestoviny. Postačí 6–8 minút (v závislosti od druhu cestovín).
  • Akonáhle je pečeňová omáčka so smotanou hotová, celý pokrm dozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou a všetko pokvapkajte trochou olivového oleja. Ihneď podávajte.

Vyprážaná pečeň so smotanovou omáčkou a cestovinami, zdobená petržlenovou vňaťou.
zdroj: cookincity.com

Máte radi domáce potraviny? Potom sa inšpirujte naším návodom na zaváranie brusníc a užívajte si ich po celý rok.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.