Máte radi cestoviny?
Táto omáčka sa k cestovinám skvele hodí. Vyskúšajte ju!
Ingrediencie
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 500 g kuracej pečene
- ½ červenej cibule
- 8 listov šalvie
- 5 strúčikov cesnaku
- ½ šálky suchého bieleho vína
- 30 g masla
- 250 g plnotučnej smotany
- 3 polievkové lyžice nasekanej petržlenovej vňate
- 1 čajová lyžička soli
- 1 čajová lyžička čierneho korenia
Postup
- Panvicu rozohrejte na stredne vysokú teplotu. Nalejte na ňu olej a pridajte kuraciu pečeň.
- Ochuťte mäso soľou a korením a opražte zo všetkých strán.
- Po, asi 1 minúte, vnútornosti vyberte a odstavte bokom.
- Na rovnakú panvicu pridajte maslo, cibuľu a šalviu.
- Hneď ako začne cibuľa sklovatieť, pridajte cesnak a smažte ďalšie 2 minúty.
- Následne prilejte biele víno.
- Pridajte smotanu a dochuťte soľou a korením.
- Znížte teplotu na minimum a varte ďalšie 3–4 minúty, kým omáčka nedostane hnedú farbu.
- Do omáčky pridajte odloženú pečeňovú zmes a, pri miernej teplote, varte 5–7 minút.
- Zatiaľ čo sa pokrm varí, uvarte si cestoviny. Postačí 6–8 minút (v závislosti od druhu cestovín).
- Akonáhle je pečeňová omáčka so smotanou hotová, celý pokrm dozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou a všetko pokvapkajte trochou olivového oleja. Ihneď podávajte.
Máte radi domáce potraviny? Potom sa inšpirujte naším návodom na zaváranie brusníc a užívajte si ich po celý rok.