Smotanová polievka z mladých žihľav, póru a zemiakov

Smotanová polievka z mladých žihľav, póru a zemiakov

Chuť žihľavy sa veľmi dobre snúbi so šľahačkou či smotanou. Vyskúšajte ich kombináciu v tejto lahodnej polievke!

Ingrediencie:

  • 2 šálky čerstvých mladých žihľav
  • 4 póry
  • 3-4 zemiaky
  • 1 šálka šľahačky
  • 4 šálky kuracieho vývaru
  • 1/3 šálky kôpru
  • 2 PL masla
  • olivový olej
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Pór umyte a jeho bielu časť nakrájajte na kolieska.
  2. Následne ho do mäkka povarte v hrnci, v ktorom ste rozpustili maslo a troškou oleja.
  3. Potom k póru pridajte na kocky nakrájané zemiaky, zalejte vývarom a varte v hrnci zakrytom pokrievkou domäkka, približne 20 minút.
  4. V medziobdobí si v hrnci s horúcou vodou a následne v miske so studenou vodou blanšírujte žihľavy.
  5. Keď zemiaky zmäknú, pridajte do hrnca žihľavy, kôpor, šľahačku a korenie.
  6. Premiešajte a následne ponorným varičom alebo za pomoci kuchynského robota rozmixujte do podoby hladkého pyré.

Žihľavová polievka s pórom a zemiakmi sa podáva s čerstvým pečivom a ozdobená kyslou smotanou.

Misky so sviežo zeleným žihľavovým krémom, ozdobené bylinkami a kvetmi
zdroj: dishnthekitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.