Tento recept na špenátové kuracie halušky, bude chutiť celej rodine. Podávajte ich ako hlavné jedlo po najlepšej špenátovej polievke , ktorú si vďaka nám môžete pripraviť.
Čo budeme potrebovať
- 450 g zemiakových nokov
- 650 g vykostených kuracích stehien bez kože
- soľ
- čerstvo mleté čierne korenie
- 1 lyžička papriky
- 1 lyžička talianskeho korenia
- 5 lyžíc masla
- 1 stredná cibuľa (nakrájaná na kocky)
- 3 strúčiky cesnaku (nasekané)
- 240 ml kuracieho vývaru
- 125 ml hustej smotany na šľahanie
- 150 g nastrúhanej mozzarelly
- 300 g baby špenátu
- 1 polievková lyžica čerstvo nastrúhaného parmezánu (na podávanie)
- 1 lyžička vločiek červené čili papričky (voliteľne)
Postup
- Vo veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou uvarte gnocchi podľa návodu na obale. Dobre sceďte a dajte bokom.
- Medzitým ochutíme kuracie mäso soľou, korením, paprikou a vo veľkej panvici na strednú teplotu rozpustíme 2 lyžice masla.
- Pridajte kuracie stehná do panvice a varte dozlatista, asi 4-5 minút z každej strany.
- Vyberte kuracie stehná z panvice a dajte bokom.
- V rovnakej panvici rozpustite zvyšné 3 lyžice masla.
- Pridajte cibuľu a varte za častého miešania do mäkka, asi 2-3 minúty. Vmiešajte cesnak a talianske korenie, kým nebude voňavé, asi 1 minútu.
- Postupne pridajte kurací vývar a za stáleho šľahania varíme asi 2 minúty.
- Vmiešajte smotanu a nastrúhanú mozzarellu, kým sa nespoja a nezhustne, asi 1-2 minúty. Všetko dochutíme soľou a korením, podľa chuti.
- Vmiešajte halušky a špenát, kým špenát nezvädne, asi 1-2 minúty.
- Uvarené kuracie stehná vráťte na panvicu s gnocchi a špenátom.
- Špenátové kuracie gnocchi ihneď podávajte s čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou, vločkami červenej čili papričky a posypané parmezánom.
Namiesto naanu si môžete pripraviť aj lahodný domáci chlieb. Tensi pripravíte jedine vo kvalitnej domácej pekárni . Pozrite sa na našu recenziu a vyberte si tú správnu.