Smotanové jahňacie obličky s horčicou a bielym vínom

Smotanové jahňacie obličky s horčicou a bielym vínom

Výborná krémová omáčka zo smotany, dijonskej horčice a šampiňónov sa s jahňacími obličkami krásne dopĺňa. Servírujte napríklad so zemiakovou kašou, ryžou alebo zeleninou.

Ingrediencie

  • 12 jahňacích obličiek
  • 80 g masla
  • 4 šalotky, nakrájané
  • 1 pór, nakrájaný
  • 3 strúčiky cesnaku, nakrájané
  • 4 plátky neúdenej slaniny, nakrájané na malé kúsky
  • 125 g šampiňónov, nakrájaných
  • 200 ml suchého bieleho vína
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 2 lyžice dijonskej horčice
  • 200 ml silnej smotany
  • 1 lyžička sušeného tymiánu
  • 1 lyžička sušeného estragónu
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • hrsť čerstvej petržlenovej vňate, nasekané

Postup

  1. Očistite a pripravte si obličky.
  2. Do hlbokej panvice dajte 30 g masla a obličky opekajte na prudkom ohni 1 minútu z každej strany, aby len zhnedli.
  3. Sceďte a dajte bokom.
  4. Panvicu osušte papierovou utierkou, potom na stredne vysokej teplote opekajte šalotku a pór na zvyšnom masle 3 minúty.
  5. Pridajte cesnak, slaninu a huby a za občasného miešania opekajte ďalších 5 minút.
  6. Pridajte víno a za častého miešania varte, kým sa nezredukuje na polovicu.
  7. Vmiešajte vývar, horčicu a smotanu.
  8. Potom pridajte späť obličky.
  9. Dobre premiešajte a po dvoch minútach pridajte tymian a estragón.
  10. Osoľte a okoreňte podľa chuti.
  11. Všetko na záver zamiešajte, ozdobte petržlenovou vňaťou a podávajte s vami zvolenou prílohou.
Krémová omáčka zo smotany, dijonskej horčice a šampiňónov s jahňacími vnútornosťami, posypaná petržlenovou vňaťou.
www.cookpad.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.