Smotanové kuracie kúsky s fazuľkami

Smotanové kuracie kúsky s fazuľkami

Zelené fazuľky na smotane s kuracím mäsom sú rýchlym a jednoduchým receptom. Biele víno dodá omáčke šmrnc a celé jedlo pozdvihne na úplne inú úroveň.

INGREDIENCIA

  • 600 g kuracích pŕs
  • 500 g mrazených fazuľkových strukov
  • 250 ml bieleho suchého vína
  • 250 ml smotany
  • 2 ks cibule šalotky, nakrájaná
  • 1 lyžica rozmarínu
  • soľ a korenie

POSTUP

  1. Fazuľky vyberte z mrazničky a nechajte ich rozmraziť.
  2. Prsia rozkrojte napoly, okoreňte soľou a korením a osmažte na oleji.
  3. Potom z panvice vyberte a dajte bokom.
  4. Osmažte cibuľku a cesnak, pridajte fazuľky a rozmarín a smažte spoločne za stáleho miešania asi 5 minút.
  5. Do panvice prilejte polovičné množstvo vína a poduste.
  6. Keď sa tekutina odparí, zalejte zvyškom vína a smotanou.
  7. Do vzniknutej omáčky vložte späť kuracie mäso a 5 minút pod pokrievkou všetko zvoľna poduste.
dva kúsky opečeného kuracieho mäsa na smotane s fazuľkami

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.