Smotanové kuracie na cesnaku

Smotanové kuracie na cesnaku

Jednoduché a veľmi chutné jedlo si pripravíte do 40 minút. Rezančeky môžete podávať s cestovinami, ryžou alebo napríklad zemiakovými haluškami.

Ingrediencie na kura

  • 400-500g kuracích pŕs
  • 4 lyžice hladkej múky
  • Jemne nastrúhaný parmezán
  • 2 lyžičky soli
  • 1 lyžička sušeného cesnaku
  • 1/2 lyžičky mletého korenia

Ingrediencie na omáčku

  • 4 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice masla
  • 1 malá cibuľa, jemne nakrájaná
  • 5-6 strúčikov cesnaku, nakrájaných na plátky
  • 1,5 hrnčeka kuracieho vývaru
  • 250ml smotany 30%
  • Jemné nastrúhaný parmezán
  • Čerstvá bazalka na ozdobu

Postup

  • Očistite kura, nakrájajte na rezančeky a ochuťte soľou, sušeným cesnakom a čiernym korením.
  • V plytkej miske zmiešajte múku s parmezánom. Obaľte kuracie mäso a prebytok múky zotrepte.
  • Na panvici zohrejte 2 lyžice oleja a 1 lyžicu masla.
  • Osmažte kuracie rezančeky dozlatista (4-5 minút), preložte na tanier a dajte bokom.
  • Na zvyšných 2 lyžiciach oleja a 1 lyžicu masla orestujte cibuľu, pridajte nakrájaný cesnak a restujte 2-3 minúty.
  • Potom prilejte kurací vývar, znížte teplotu a varte asi 5 minút.
  • Prilejte smotanu, varte 2-3 minúty. Potom vmiešajte parmezán a za občasného miešania varte ďalšie 2-3 minúty, kým sa syr nerozpustí.
  • Omáčku dochuťte soľou a korením podľa vašej chuti.
  • Nakoniec vložte kura späť do panvice a varte ďalšie 2 minúty, aby sa omáčka zahustila.
  • Ozdobte petržlenovou vňaťou a podávajte.
Kuracie kúsočky so smotanovo-cesnakovou omáčkou.
Zdroj: eatwell101.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.